Στη Θάσο χθες ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των έργων ασφαλτόστρωσης

Άμεσα αντιμετωπίστηκαν τα 8 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στον Νομό Καβάλας από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κρούσματα που αφορούσαν ξένους τουρίστες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός καθώς όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μετά από ενημέρωση που είχαμε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ που είναι οι αρμόδιοι για τον εντοπισμό, την ιχνηλάτηση και την απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων του covid 19, προσπαθήσαμε αμέσως κι έγινε μια άτυπη τηλεδιάσκεψη με τους 4 δημάρχους, με τον νομίατρο της διεύθυνσης υγείας και τον αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να έχουμε μια γενικότερη εικόνα των πεπραγμένων στο νομό Καβάλας, Να τονίσω ότι η Περιφέρειά μας και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραμένει ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός. Όλα αυτά τα ύποπτα κρούσματα των ασυμπτωματικών φορέων είναι εισαγόμενα. Και είναι λογικό από τη στιγμή που από τις 15 Ιουνίου άνοιξαν τα χερσαία σύνορα και από 1 Ιουλίου έχουμε τις πρώτες αεροπορικές αφίξεις, να έχουμε την εμφάνιση κάποιων ύποπτων κρουσμάτων covid 19.

Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, αυτά που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία και πανικός από τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες στο νομό Καβάλας.

Να τονίσω ότι συνεχίζουμε να τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας. Τηρούμε τους κανόνες, δηλαδή τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις, καλό καθαρισμό και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό, αλλά και την τοπική οικονομία στην περιοχή μας».

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Για τα περιστατικά είπε ότι «δεν θα αναφερθώ σε αριθμό με την έννοια ότι αυτά είναι καθαρά θέμα ανακοινώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αυτό που πρέπει να περάσουμε και περνάμε σαν μήνυμα είναι ότι οποιοδήποτε ύποπτο ασυμπτωματικό κρούσμα έχει εντοπιστεί, έχει γίνει ιχνηλάτηση και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο ξενοδοχείο αναφοράς όπως ορίζει ο νόμος. Δεν χρειάζεται πανικός. έχει ξεκινήσει η διαδικασία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος».

Τέλος, είπε ότι χθες μετέβη στη Θάσο όπου εδώ και μία βδομάδα γίνονται σημαντικές εργασίες, ασφαλτοστρώσεις σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ. Η ανάδοχος εταιρεία βρίσκεται στη Θάσο και μετά από ενημέρωση με την Αστυνομική Διοίκηση του νησιού θα γίνει περιορισμός κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία, όπως στο Ραχώνι, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. «Γίνεται εξαιρετική δουλειά, όπως πληροφορούμαστε από τους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *