Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας θα συμμετάσχει από σήμερα μέχρι την Κυριακή η «Δημωφέλεια»

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας θα συμμετάσχει από σήμερα Πέμπτη μέχρι την Κυριακή η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».

Η πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στη συμμετοχή τους στην έκθεση την οποία θεωρούν πάρα πολύ σημαντική.

Στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «για πρώτη φορά ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση που γίνεται στην Αγία Πετρούπολη από τις 30 Μαρτίου ως αρχές Απριλίου. Η επιλογή της Αγίας Πετρούπολης βέβαια δεν ήταν τυχαία. Σκεφτήκαμε να συμμετέχουμε για δύο λόγους. Καταρχήν λόγω της αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρομίου της Καβάλας και με την Αγία Πετρούπολη με την εταιρία του κ. Μουζενίδη Ellinair. Και βέβαια λόγω της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με το Δήμο Νέσκι της Αγίας Πετρούπολης που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2016 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κοσμόπολις. Αυτή η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μας δίνει τη δυνατότητα επιπλέον προβολής του Δήμου Καβάλας στην έκθεση της Αγίας Πετρούπολης. Ήδη οι επαφές μας με τους εκπροσώπους του αδελφοποιημένου Δήμου Νέσκι ήταν πολύ πιο έντονες στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο με τις γνωριμίες και τις γνώσεις που έχουν της συγκεκριμένης περιοχής, προκειμένου να προβάλλουμε ακόμα πιο δυναμικά την Καβάλα».

ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ

Αναφορικά με την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της έκτασης στο Εσκί Καπού, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «η «Δημωφέλεια» είχε κάνει όλη τη διαδικασία προκειμένου να εκδοθεί διαταγή πληρωμής εναντίον του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  προκειμένου να υποχρεωθεί ο ΟΛΚ να καταβάλλει στη «Δημωφέλεια» το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επί αυτής της διαταγής πληρωμής είχε ασκήσει ανακοπή ο ΟΛΚ, είχε καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να προσπαθήσει να ανακόψει την οποιαδήποτε διαδικασία κατάσχεσης εναντίον της περιουσίας του ΟΛΚ. Είχαν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα, οπότε μας έδιναν το δικαίωμα να κάνουμε όλες αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να καταβληθεί το ποσό στο ταμείο της επιχείρησης όπως και το κάναμε. Τώρα λοιπόν εκδόθηκε η απόφαση του κυρίου δικαστηρίου. Δηλαδή επί της ανακοπής εναντίον αυτής της διαταγής πληρωμής που είχε καταθέσει ο ΟΛΚ. Και φυσικά όπως έλεγα από τη γνώση όλου του περιεχομένου του φακέλου θα είναι απορριπτική για τον ΟΛΚ, πραγματικά δικαιωθήκαμε. Δημοσιεύτηκε λοιπόν η απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που για άλλη μια φορά δικαιώνει τη «Δημωφέλεια» για τη γνωστή υπόθεσης της απαλλοτρίωσης και της αποζημίωσης του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ».

ΠΕΡΙ ΕΦΕΣΗΣ

Η κ. Ιωσηφίδου πρόσθεσε πως «Υπάρχει το δικαίωμα της έφεσης από πλευράς του ΟΛΚ, αν θα το ασκήσουν δεν το ξέρω. Αν δεν είχε βγει απόφαση από τον Άρειο Πάγο θα έλεγα ότι είναι θεμιτό το οποιοδήποτε δικαίωμα. Αλλά όταν έχει εκδοθεί μια απόφαση Αρείου Πάγου που κατοχυρώνει  πλέον με αμετάκλητη απόφαση το θέμα της απαλλοτρίωσης, από κει και πέρα δικαιωθήκαμε στο τυπικό και ουσιαστικό μέρος του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ποιος πρέπει να το καταβάλλει. Γιατί η αντιδικία του ΟΛΚ δεν ήταν ότι δεν πρέπει να αποζημιωθεί η «Δημωφέλεια». Φυσικά υπάρχει κοινή αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι η «Δημωφέλεια» θα πρέπει να αποζημιωθεί δεδομένου ότι έχει απαλλοτριωθεί η έκτασή της. Η αντίρρηση του ΟΛΚ είναι στο κομμάτι ότι δεν πρέπει εκείνος να αποζημιώσει τη «Δημωφέλεια» αλλά το ελληνικό δημόσιο. Αυτό όμως έχει να κάνει με τη διαφορά του ίδιου του ΟΛΚ έναντι του ελληνικού δημοσίου. Και από την πρώτη στιγμή τους είχαμε μεταφέρει ότι αν έχουνε μια τέτοια αμφιβολία, αυτοί θα πρέπει να κινηθούν οι ίδιοι εναντίον του ελληνικού δημοσίου. Αν δικαιωθούν από κάποια απόφαση δικαστηρίου είναι δικαίωμά τους να το διεκδικήσουν. Αλλά όσον αφορά τη «Δημωφέλεια» έχει κριθεί αμετάκλητα ότι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης είναι ο ΟΛΚ κι όχι το ελληνικό δημόσιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση