Στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση της Κολωνίας συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις της Καβάλας

Στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση Ανούγκα της Κολωνίας συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις της Καβάλας. Ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης δήλωσε πως η έκθεση αυτή είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως, στον τομέα των τροφίμων. Έχει γύρω στους 7500 εκθέτες και οι επισκέπτες μπορεί να ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες. Συμμετέχουν γύρω στις 100 χώρες. Όλο το δυναμικό της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων στην ουσία βρίσκεται εδώ. Οι επισκέπτες είναι ανάλογων δυνατοτήτων, είναι Σούπερ Μάρκετ, είναι βιομηχανίες πρώτων υλών, είναι άνθρωποι που ασχολούνται με το food service και το catering, οπότε όποιος έχει τις δυνατότητες να κάνει εξαγωγή ή να μπορεί να προμηθεύσει τις επιχειρήσεις, είναι εδώ. Επομένως είναι και πάρα πολλές μέρες, ξεκίνησε το Σάββατο και τελειώνει την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα). Είναι ένα σημείο το οποίο όλοι δίνουμε ραντεβού. Γίνεται κάθε δύο χρόνια η Έκθεση. Τους μονούς χρόνους γίνεται στην Κολωνία και τους ζυγούς στο Παρίσι. Εμείς σαν εταιρεία δεν μπορούσαμε να λείπουμε από αυτήν την έκθεση. Η φετινή συμμετοχή μας είναι η 25η συνεχόμενη.

Οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να κάνουν θεματικές εκθέσεις οι οποίος προσελκύουν όλο τον κόσμο. Διότι δημιουργούν τέτοιες υποδομές, είναι εύκολη η πρόσβαση στη Γερμανία πλέον, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι γύρω- γύρω, αλλά και με πολλές πτήσεις από χώρες που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου, είτε από Αμερική, είτε από Αυστραλία, από παντού. Φέτος είχαμε επισκέψεις και από Σουδάν. Αυτή η έκθεση έχει καθιερωθεί. Επιχειρήσεις που μπορούν, συμμετέχουν. Βέβαια, είναι ακριβό σπορ. Θεωρώ ότι όποια επιχείρηση θέλει να μπει στον εξαγωγικό χάρτη πρέπει να συμμετέχει σ’ αυτήν την έκθεση».

ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ

Για τα όσα συμβαίνουν εδώ στην χώρα μας σε επίπεδο οικονμίας, σχολίασε ότι «περιμένουμε να δούμε. Είναι γεγονός ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ασφυκτιούσε την τελευταία 5ετία με την υπερβολική φορολόγηση, με τους πολλούς έκτακτους φόρους. Όλα αυτά έφυγαν από την ανάπτυξη και πήγαν στα δημόσια ταμεία για να καλύψουν τις δημόσιες δαπάνες οι οποίες, δυστυχώς, από το 2008 και μετά δεν φαίνεται να έχουν πέσει πάρα πολύ. Βλέπω μετά λύπης ότι η παρούσα κυβέρνηση ακολουθεί περίπου την ίδια τακτική, να βολέψουμε την εκλογική μας πελατεία χωρίς να κοιτάνε το μέλλον της χώρας. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά τουλάχιστον σαν επιχειρηματίας είδα μια χαραμάδα σε κάποιες κινήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *