ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο Καβάλας μέσω του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετάσχει στην ΔΕΘ μέσω του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων με περίπου 12 επιχειρήσεις. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας σημείωσε πως είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους Καβαλιώτες επιχειρηματίες να κάνουν τις συναλλαγές και επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε ένα σύγχρονο χώρο, όταν μάλιστα η ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανανεώνεται και αναβαθμίζεται.

«Φέτος θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο μέσω του μεγάλου περιπτέρου που έχει ήδη οργανώσει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και θα λέγαμε ότι σχεδόν όλα τα Επιμελητήρια της χώρας θα βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο» σημείωσε σχετικά ο κ. Δέμπας, συμπληρώνοντας ότι «Έτσι και το Επιμελητήριο Καβάλας σε ένα χώρο περίπου 25 τμ που έχει παραχωρηθεί, τον παραχωρεί ουσιαστικά στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και που ξεπερνούν τις 12 αυτή τη στιγμή, όπου θα έχουμε έστω και ένα μικρό χώρο προκειμένου να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Φυσικά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα είναι εκεί. Γνωρίζουμε ότι η ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναβαθμιστεί, να γίνει ακόμα πιο ελκυστική και νομίζω ότι θα είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του νομού μας να έχουν ένα χώρο όπου θα μπορέσουν να κάνουν τις παρουσιάσεις τους» σημείωσε αρχικά.

ΕΠΙΣΗΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Θα συμμετέχουμε επίσημα λοιπόν στη ΔΕΘ και νομίζω θα είναι μια καλή ευκαιρία να προσκαλέσουμε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Σε κάθε έκθεση υπάρχει η διάθεση και η επιθυμία για καλά αποτελέσματα. Εμείς ως Επιμελητήριο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Από κει και πέρα θα πρέπει και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι πραγματικά η παρουσία τους παίζει σημαντικό ρόλο. Όσο και να υπάρχει κάποιο άτομο από το Επιμελητήριο, καλό είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας να είναι εκεί έστω και κάποιες ώρες, όπου θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποιες συναντήσεις και κάποιες επαφές. Σίγουρα είναι σημαντικό η συμμετοχή σε κάποια έκθεση. Και ευτυχώς τουλάχιστον για το Νομό Καβάλας οι επιχειρήσεις πάντοτε όταν γίνονται εκθέσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό είναι παρούσες και αυτό δείχνει με πόσο δυναμικό και διαφορετικό τρόπο βλέπουν οι επιχειρηματίες τη συμμετοχή τους σε κάποια έκθεση».

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

Σχολιάζοντας ο κ. Δέμπας σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση των φθορών στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας, ανέφερε πως «θα λέγαμε ότι είναι φουλ τα γκάζια για να προλάβουμε τις ημερομηνίες οι οποίες πλέον αρχίζουν και γίνονται ασφυκτικές. Θα λέγαμε ότι το τεχνικό τιμ του Επιμελητηρίου είναι σε πλήρη εξέλιξη, προσπαθεί καθημερινά να ολοκληρώσει ότι εργασίες ήταν απαραίτητες. Η εκτίμηση όλων είναι ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί. Από κει και πέρα φυσικά αυτό το οποίο μένει είναι να δούμε μια καλή συμμετοχή επιχειρήσεων και φυσικά όχι μόνο από το Νομό Καβάλας αλλά και από άλλους νομούς, από αποστολές που περιμένουμε να έρθουν από άλλες χώρες και φυσικά την ίδια την επισκεψιμότητα που θέλουμε να έχει η έκθεση από επισκέπτες όλης της Περιφέρειας. Όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία και οι εκθέτες και οι επιχειρήσεις να παρουσιάσουν νέα προϊόντα ή εμπορικές δραστηριότητες και φυσικά και οι επισκέπτες να έρθουν σε κάποιες επαφές για κάποιες συμφωνίες εφόσον αυτό είναι εφικτό. Προσπαθούμε, το επόμενο διάστημα ίσως θα έχουμε πολύ περισσότερα να πούμε και όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών και των ξένων αποστολών και των παράλληλων εκδηλώσεων. Εκτιμώ ότι σε περίπου μια βδομάδα με δέκα μέρες θα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. Η έκθεση θα γίνει από τις 7 ως τις 12 Οκτωβρίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *