Στη Δανία μαζί με τη ΔΙΑΜΑΘ βρίσκεται η Αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Πρασσά στο πλαίσιο προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων 

Στη Δανία μαζί με τη ΔΙΑΜΑΘ βρίσκεται η Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Πρασσά στο πλαίσιο προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων.  Η κ. Πρασσά εξήγησε πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο προσδοκούν να ενημερωθούν και να  εφαρμόσουν μέρος του για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας. Σε δηλώσεις της η κ. Πρασσά σημείωσε «είμαι σε ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας και η ΔΙΑΜΑΘ ως φορέας διαχείρισης απορριμμάτων ΑΜΘ. Αφορά το πώς διαχειρίζονται πόλεις τα απορρίμματα. Θα διαρκέσει περίπου ενάμιση χρόνο. Είμαι μαζί με υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου ο οποίος είναι υπεύθυνος για το περιβάλλον. Το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό. Θα παρακολουθήσουμε συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων στην Κοπεγχάγη η οποία είναι μια τουριστική πόλη και προσπαθούμε να αποκομίσουμε ιδέες και να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα στην Καβάλα. Θα βγουν κάποια συμπεράσματα στο τέλος και στόχος είναι να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε κάποιες ιδέες οι οποίες προσαρμόζονται στη χώρα μας σε ότι αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα».

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ

Για τον καθαρισμό του αλσυλλίου της Παναγούδας  που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή η κ. Πρασσά σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι του Κωτσόβουλου προχώρησαν στον καθαρισμό του. Ο Κωτσόβολος έχει ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται Πράττειν, εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι του Κωτσόβολου αναλαμβάνουν εθελοντικά να καθαρίσουν κάποιους δημόσιους χώρους. Φέτος επικοινώνησαν μαζί μου και τους πρότεινα να καθαρίσουν το δασάκι της Παναγούδας. Ήταν περίπου 20 άτομα, θα έρχονταν και περισσότεροι, δυστυχώς όμως ο καιρός μας τα είχε χαλάσει την περασμένη Κυριακή, κι έτσι ήταν λιγότερα άτομα από ότι περιμέναμε. Θα ήταν και ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής αλλά το ακύρωσαν, δεσμεύτηκαν να το κάνουν στο μέλλον κάποια στιγμή γιατί ο καιρός πραγματικά δεν βοηθούσε. Εν πάση περιπτώσει όσοι μπόρεσαν και πήγανε στο δασάκι της Αγίας Παρασκευής κάνανε πάρα πολύ καλή δουλειά. Ο Δήμος Καβάλας ήταν αρωγός, τους δώσαμε υλικά, τους δώσαμε γάντια, σακούλες, ότι χρειάζονταν και κάποιους χυμούς για να πιούν κι έγινε εξαιρετική δουλειά. Τους συγχαίρω για τη συμβολή τους και την κοινωνική προσφορά που έκαναν οι εργαζόμενοι του Κωτσόβουλου. Είναι σημαντικές αυτές οι δράσεις, είμαστε πάντοτε κοντά σε όποιους εθελοντές θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία για τον τόπο που μένουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση