Στην τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Στο Τελ Αβίβ συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση μαζί με αρκετές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσιώνη μέλημα τους είναι να υπάρξει αεροπορική σύνδεση με την Καβάλα.

Ο κ. Τσιώνης είπε ότι «σήμερα (σ.σ. Τρίτη) είναι η πρώτη μέρα της Έκθεσης στο Τελ Αβίβ, μια καινούργια ανερχόμενη αγορά που ουσιαστικά πρώτη φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετέχει. Είναι μια έκθεση που παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε κόσμος στο κάλεσμα της Περιφέρειας, επιχειρηματικός κόσμος από την περιοχή κι από όλες τις περιφερειακές ενότητες οι οποίοι συνοδεύουν την αποστολή, περίπου 13 τον αριθμό. Γίνονται σημαντικές συναντήσεις με ανάλογους επιχειρηματίες εδώ στην περιοχή και προχωράμε στο κλείσιμο συμφωνιών. Μέλημα δικό μας είναι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξουμε κάποια απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση στην περιοχή της Καβάλας. Ήδη τη Δευτέρα σε μία συνάντηση που κάναμε, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Την έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν και τέλος Φεβρουαρίου ετοιμάζουμε ένα fun trip από 10 Ισραηλινούς δημοσιογράφους που θα περιηγηθούν στην περιφέρειά μας, θα καταγράψουν σημεία ενδιαφέροντος και θα τα προβάλλουν στη χώρα τους».

ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Η Περιφέρειά μας όλα αυτά τα χρόνια είχε μείνει λίγο πίσω αλλά αυτήν τη στιγμή έχουμε το όραμα, έχουμε την ορμή και την όρεξη και προχωράμε δυναμικά, στηρίζοντας παλιές αγορές που δεν τις αφήνουμε και ανοίγοντας κάποιες νέες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Κοντά μας υπάρχει και η κεντρική διοίκηση και ο ΕΟΤ που στηρίζει την προσπάθειά μας και το υπουργείο. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης στα Περιφερειακά Συμβούλια Τουρισμού εκεί που έχουμε την ευκαιρία όλες οι περιφέρειες να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία κι απόψεις και γιατί όχι να βάλουμε και κάποιους κοινούς στόχους. Ο τουρισμός δεν γνωρίζει σύνορα. Κάλλιστα από την κεντρική Μακεδονία μπορεί να υπάρξει μια διάχυση τουριστών και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μετά από στοχευμένες κινήσεις».

ΑΚΤΟΠΛΟ’Ι’ΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Για τη Θάσο και τη Σαμοθράκη δήλωσε ότι «θα υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο νησιών, δύο φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι. Είμαστε σε συνεννόηση με ακτοπλοϊκή εταιρεία. Είναι δύο νησιά που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι διαφορετικά. Το καθένα έχει να δώσει το δικό του χαρακτήρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *