Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δημήτρη Μπαντέκα το νομοσχέδιο θα έλθει στην Βουλή για διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο. Αυτήν τη στιγμή το νομοσχέδιο έχει τελειώσει και πιστεύουμε, απ’ ό,τι μας είπαν, ότι από βδομάδα θα μπει σε διαβούλευση ώστε να ψηφιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου. Περίμεναν, πιθανόν, να μπουν κι άλλα ιδρύματα σ’ αυτό το νομοσχέδιο, όπως το Δυτικής Μακεδονίας, το Πατρών, της Πελοποννήσου. Εάν προλάβουν, αλλά περίμεναν μήπως τελειώσουν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις τους. Πιστεύω ότι θα είναι το τελευταίο νομοσχέδιο περί συγχωνεύσεων, οπότε βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη φάση. Η δική μας συνένωση είναι έτοιμη και θα ψηφιστεί. Αυτό είναι τελειωμένο.

Εκτός από τη δική μας συνένωση, των τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συζητείται η συνένωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, της Κοζάνης, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επίσης το ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Πάτρας με το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το ΤΕΙ Κρήτης και νομίζω ένα ακόμη. Οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα. Άκουσα ότι ολοκληρώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Πιθανόν αυτά τα δύο να τα βάλουν στο δικό μας νομοσχέδιο. Αλλά δεν το γνωρίζω ακριβώς. Αυτό που ξέρω είναι ότι το δικό μας είναι έτοιμο, έχει πάρει το ΟΚ από τον υπουργό να βγει στη διαβούλευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *