Στην πρώτη γραμμή για την Περιφέρεια το Βιοτεχνικό Πάρκο και η Εργοανάπτυξη, ώστε να τεθούν άμεσα σε λειτουργία

Στην πρώτη γραμμή της Περιφέρειας βρίσκονται για την Καβάλα το Βιοτεχνικό Πάρκο και η Εργοανάπτυξη, ώστε να τεθούν άμεσα σε λειτουργία, Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή αυτές οι δύο επιχειρήσεις είναι αναπτυξιακά εργαλεία για την Καβάλα.

Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι «ήδη ξέρουμε ότι έχουν ξεκινήσει διάφορες νομικές διαδικασίες και μάλιστα ποινικού χαρακτήρα όσον αφορά τις δύο αυτές πολύ σημαντικές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, δηλαδή το Βιοτεχνικό Πάρκο και την Εργοανάπτυξη. Για το Βιοτεχνικό Πάρκο όχι, αλλά για την Εργοανάπτυξη υπάρχουν θέματα. Παράλληλα, είναι που είναι το ουσιαστικό για όλους μας είναι να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις διότι είναι σπουδαία εργαλεία για την τοπική ανάπτυξη. Όχι μόνο για την Καβάλα αλλά για όλη την Περιφέρεια. Αν δει κανείς τους καταστατικούς σκοπούς της Εργοανάπτυξης θα δει ότι είναι σε μέγεθος περιφέρειας κάτι αντίστοιχο με τη Δημωφέλεια. Τι κάνει η Δημωφέλεια για το δήμο Καβάλας, που κάνει εκδηλώσεις, έχει προσωπικό, κάνει μελέτες κ.α., κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό με την Εργοανάπτυξη που είναι περιφερειακού επιπέδου. Είναι αδιανόητο αυτή η επιχείρηση να μην λειτουργεί, να μην έχει διοικητικό συμβούλιο εδώ και τόσα χρόνια, να έχει νομικά και φορολογικά προβλήματα. Αυτά πρέπει να τα λύσουμε και ήδη σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ξεκινήσαμε να δρομολογούμε τη λύση τους».

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Για το Βιοτεχνικό Πάρκο είπε ότι «ούτε κι εδώ  υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Εδώ όμως παρεμβαίνουν και άλλοι μέτοχοι, δηλαδή η Περιφέρεια έχει το 51% και το υπόλοιπο το έχουν ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο. Επειδή συζητάμε για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη μεταφορά των επιχειρήσεων που με κάποιον τρόπο οχλούν στο αστικό περιβάλλον της Καβάλας, πρέπει κάποιες να μεταφερθούν εκεί. Ήδη μία λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα άρα διαψεύδονται εκείνοι που έλεγαν ότι θα βουλιάξει στο υπέδαφος κλπ. Άρα έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα. Σε συνεννόηση με το Επιμελητήριο, μόλις τελειώσει η Έκθεση, και με τον δήμο, θα λύσουμε κι αυτό το πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *