Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας θα συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας θα συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Καταρχήν σύμφωνα με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση θα πρέπει πριν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνεται και η επιλογή των δύο πιο σημαντικών επιτροπών του Δήμου – η οικονομική επιτροπή δηλαδή και η επιτροπή ποιότητας ζωής – θα πρέπει οι συνδυασμοί που δικαιούνται έδρα να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια τους.

Εμείς ως δημοτική παράταξη αποφασίσαμε να προτείνουμε και στις δύο επιτροπές άτομα με εμπειρία. Εγώ θα είμαι προτεινόμενος στην οικονομική επιτροπή, όντας Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της οικονομικής τα τελευταία 4 χρόνια και έχω και εμπειρία.

Στην ψηφοφορία της Κυριακής ελπίζω από όλες τις πλευρές να υπάρχουν ωραίες προτάσεις  μια και η οικονομική επιτροπή κατ εμέ είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του Δήμου.

Είναι μια επιτροπή στα σπλάχνα της λειτουργίας του Δήμου ενώ ο νέος νόμος δίδει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομική επιτροπή προκειμένου να ενισχυθεί ο Δήμαρχος,

Ας μην ξεχνάμε ότι με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ο Δήμαρχος δεν έχει πια την πλειοψηφία στο Δ.Σ. με αποτέλεσμα στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα της χώρας να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και οι Δήμαρχοι που θα κληθούν να διοικήσουν θα έχουν πρόβλημα.

Η κυβέρνηση όπως είχε υποσχεθεί ενδυνάμωσε τους Δημάρχους και πήρε ουσιαστικά αρμοδιότητες από το Δ.Σ. και τις μετέφερε στην οικονομική επιτροπή δίδοντας πλειοψηφία στις διοικήσεις.

Άρα θα έχουμε επιτροπές με πλήθος αρμοδιότήτων και δη τις πιο σημαντικές για θέματα των Δήμων, που αφορούν σε έργα, προμήθειες κλπ».

ΟΓΚΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι αν περάσει το όνομα του από την ψηφοφορία του Δ.Σ. «θα κληθούν να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο όγκο δουλειάς και πολύ περισσότερες ευθύνες.

Θέματα που εισάγονταν στην αίθουσα του Δ.Σ. θα αναλαμβάνονται πια από 9 μέλη. Αντί 41 άνθρωποι να παίρνουν στην ευθύνη αυτή θα πέφτει στους 9 κάτι που είναι σημαντικό και δύσκολο. Με καλή πρόθεση θα φέρουμε το έργο σε καλό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *