Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Δεκεμβρίου Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ιστορία Καπνού

Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Δεκεμβρίου Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ιστορία Καπνού από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Και Ιστορίας Καπνού.  Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιάννης Βύζικας σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που γίνεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βύζικα «Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με τρία πανεπιστήμια διοργανώνει το πρώτο επιστημονικό συνέδριο με  θέμα τον καπνό στην ιστορία και με  οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές προσεγγίσεις.

Αυτό το συνέδριο είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί κινείται στην τροχιά του 2018 που είναι ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, οπότε το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Επιστημονικό Συνέδριο -από όλες τις απόψεις- θα γίνει στην Καβάλα 7-9 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο GALAXY με θέμα «Ο Καπνός στην Ιστορία-οικονομικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις». Το Συνέδριο διοργανώνεται από το ΙΚΚΙΚ μαζί το ΔΠΘ, τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και το Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Το συνέδριο ξεκινάει την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Γαλαξίας και θα υπάρχουν δύο παράλληλες συνεδρίες σε δύο διαφορετικές αίθουσες.

«Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, η οποία συγκροτήθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, δέχθηκε πάνω από 100 προτάσεις ανακοινώσεων και έκανε δεκτές 48 εισηγήσεις από περισσότερους από 70 συνολικά εισηγητές από 30 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, καθιστώντας την Καβάλα μητρόπολη πάνω στην έρευνα του Καπνού. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο» σχολίασε ο κ. Βύζικας.

ΜΕΚΚΑ

«Είναι ένα Συνέδριο ιδιαίτερα σημαντικό και είμαστε περήφανοι γιατί γίνεται στην Καβάλα, τη Μέκκα του Καπνού, των χιλιάδων καπνεργατών και καπνεμπόρων. Για πρώτη φορά γίνεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ένα τέτοιο Συνέδριο -είναι και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο– με τόσους διακεκριμένους επιστήμονες οι οποίοι θα αναλύσουν θέματα σχετικά με τον Καπνό, τις επιδράσεις του στην οικονομία, την κοινωνία και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως στην ανταλλαγή των πληθυσμών. Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού που φέτος συμπληρώνει τα 10 του χρόνια, μέσα από τις δράσεις του θα αναδείξει το πολιτιστικό και πολιτισμικό προϊόν της περιοχής μας και της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε μέσα από διάφορες δράσεις να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΚΚΙΚ, Γιάννης Βύζικας, σχετικά με το Συνέδριο.

Ο ίδιος θύμισε τον μπασμπά τον εκλεκτό αυτό καπνό του χθες ο οποίος επηρέασε την περιοχή μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Το παρελθόν συναντά το παρόν και το μέλλον. Ξεκινάμε στις 10 το πρωί στο Γαλαξία, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή με μια πληθώρα παραδόσεων» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *