Στην Καβάλα η Ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα, καθ’ οδόν για την Αμφίπολη και την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Η Ποινικολόγος κ. Ειρήνη Μαρούπα  βρέθηκε στην Καβάλα όπου συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο δημοτικό Σύμβουλο Καβάλας κ. Παράσχο Αγανικόλα. Η κ. Μαρούπα παραβρέθηκε στην εκδήλωση στην Αμφίπολη, στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων. Η κ. Μαρούπα έκανε αρχικά δηλώσεις στην εφημερίδα μας και στην συνέχεια ο κ. Αγανικόλας.

Η κα Μαρούπα δήλωσε «με μεγάλη χαρά και αγωνία ήρθα μέσω της Χρυσούπολης για να μεταβώ στην Αμφίπολη όπου πρόκειται να γίνει σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) η 3η Πανελλήνια συνάντηση των Μακεδόνων. Η μέρα είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς είναι μία από τις τελευταίες χρονικές στιγμές όπου διακυβεύεται στην κυριολεξία το μέλλον των εδαφών της Μακεδονίας διότι σύσσωμη η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, όλοι απ’ άκρη σ’ άκρη, όλο το πολιτικό σκηνικό, φαίνεται αποφασισμένο να παραδώσει το όνομα, την ιστορία και μαζί και τα εδάφη της Μακεδονίας, όπως πολύ χαρακτηριστικά το έχουν εξηγήσει οι 300 και πλέον αρχαιολόγοι και καθηγητές ιστορίας και κλασικών σπουδών, των επιφανέστερων, των μεγαλύτερων πανεπιστημίων ολόκληρου του κόσμου στην επιστολή τους προς τον πρώην πρόεδρο ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα το 2009. Δεν γίνεται κατά λάθος αυτό, ούτε κάποιοι θέλουν το όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και την εθνότητά τους να λέγεται Μακεδονική, παρά μόνο για να αποκτήσουν τα εδάφη της Μακεδονίας και τελικά την πρόσβαση στο Αιγαίο όπου το Αιγαίο και η νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι το κρίσιμο σημείο για το ποιος θα επικρατήσει, θα κυριαρχήσει, σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Για το αν όλα αυτά εντάσσονται και στο σχέδιο για την ονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία Ιλιντεν, είπε «θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πυροτέχνημα. Εντάσσεται στην τεχνική της προπαγάνδας που έχει αναλύσει ο Νόαμ Τσόμσκυ -«δημιουργώ ένα τεράστιο πρόβλημα, τραβάω την προσοχή του κόσμου σε αυτό, το λύνω μετά»- σαν το ανέκδοτο του Χότζα. Φορτώνω με 145 ζώα το σπίτι, βγάζω τα 100 και με τα 45 ο άλλος είναι ευτυχής. Νομίζουν οι άνθρωποι, αυτοί που παριστάνουν τους κυβερνήτες μας, ότι εμείς είμαστε πεντάχρονα και μάλιστα ηλίθια πεντάχρονα. Και καταλαβαίνουν ότι εμείς μ’ αυτό το προπέτασμα καπνού με τη Μακεδονία του Ιλιντεν θα ξεχάσουμε ότι οπωσδήποτε και να ονομάσουν το κράτος αυτό, αν περιέχει τη λέξη Μακεδονία, σημαίνει παράδοση των εδαφών μας. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι κάτω, πλάι, πώς νομίζουν αυτοί Μακεδονία. Η Μακεδονία δεν παραδίδεται διότι με το όνομα παραδίδονται και τα εδάφη. Και ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει».

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ»

Ο κ. Αγανικόλας δήλωσε με τη σειρά του για τη συνάντηση ότι «καλωσορίζω κατ’ αρχήν την Ειρήνη Μαρούπα στην πόλη μας. Συμφωνώ απόλυτα σ’ αυτές τις δηλώσεις που κάνει, γι’ αυτό άλλωστε και θα τη συνοδεύσω στην Αμφίπολη στη συνάντηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων για περαιτέρω δράσεις. Συμφωνώ απόλυτα ότι η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία σημαίνει εκχώρηση εδαφών. Για μένα είναι αδιανόητο, άλλωστε γι’ αυτό και πρώτος απ’ όλους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ψήφισα κατά της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία. Για μένα η Μακεδονία και το όνομα είναι Ελλάδα, είναι κάτι ιερό, δεν εκχωρείται. Ιστορία δεν μπορούμε να παραδώσουμε και περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *