Στην Καβάλα εντοπίστηκε το κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου αλλά η μόλυνση έγινε στη Ρουμανία

Πενηνταεξάχρονος Ρουμάνος νοσηλεύεται έκτος κινδύνου στο Νοσοκομείο Καβάλας  προσβεβλημένος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο ο ασθενής παραθέριζε στη Θάσο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση η υγεία του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι αυτό το πρώτο κρούσμα. Έχουμε και δεν έχουμε κρούσμα, με την έννοια ότι δεν θεωρείται κρούσμα που μολύνθηκε στην περιοχή μας. Είναι ένα περιστατικό σ’ έναν Ρουμάνο ο οποίος παραθέριζε στη Θάσο αλλά τα συμπτώματα ξεκίνησαν περίπου την ημέρα που ήρθε και η μόλυνση έγινε στη Ρουμανία. Άρα, λοιπόν κι από τη στιγμή που ως γνωστόν έχουμε επιδημίσει και σε άλλες χώρες, δηλαδή η Ρουμανία έχει περισσότερα κρούσματα από εμάς. Θεωρούμε ότι δεν έχει μολυνθεί εδώ. Αυτό, βέβαια, δεν λέει κάτι. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει κι εδώ κρούσμα. Πάντως η περιοχή μας είναι καλά φέτος, δεν έχουμε κάτι αναφορικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου μέχρι στιγμής».

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι «δεν έχουνε ξεκινήσει ακόμη οι εμβολιασμοί για τη γρίπη. Δεν γνωρίζω αν έχουν έρθει ακόμη τα απαραίτητα εμβόλια. Νομίζω ότι δεν έχουν έρθει. Από ‘κει και μετά, η καλύτερη εποχή για τα άτομα τα οποία πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και είναι οι γνωστές ομάδες, θα είναι γύρω στον Οκτώβριο με Νοέμβριο. Προκειμένου να κρατήσει η ανοσία μέχρι και την άνοιξη, και να μην είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε το εμβόλιο όταν ξεκινάει η επιδημία. Η επιδημία ξεκινάει παραδοσιακά από τέλη Δεκεμβρίου και μετά. Άρα, λοιπόν, ένα μήνα πριν είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνει κανείς το εμβόλιο. Τώρα να το κάνει, είναι πολύ νωρίς».

Κλείνοντας είπε ότι «ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να παίρνει μέτρα προστασίας για τα κουνούπια όπως τα έχουμε πει. Το πρόγραμμα καταπολέμησης συνεχίζεται στην περιφέρειά μας και θα συνεχίζεται περίπου και στις αρχές Οκτωβρίου, εφόσον ο καιρός φυσιολογικά και όπως πρέπει, σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε, να αρχίσουν οι πρώτες ψύχρες. Θα πέσει η δραστηριότητα των κουνουπιών, άρα και αυτός ο μήνας θέλει προσοχή και μετά θα πέσει η δραστηριότητα και δεν θα έχουμε θέματα από ιό Δυτικού Νείλου κλπ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *