Στην εκδηλώσεις για την Μητέρα στην Λυδία ο Γ. Πασχαλίδης

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης  δηλώνει τα εξής:

«Παραβρέθηκα στο βαπτιστήριο της Αγ. Λυδίας, στο χωριό Λυδία Καβάλας, όπου και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, έλαβαν χώρα, πρωτοστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκοπίου βαφτίσεις ενηλίκων την ημέρα του εορτασμού της μνήμης της.

Αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της σε ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο στέκει πυλώνας φωτεινός στην ιστορία του τόπου μας. Η Αγ. Λυδία η Φιλιππησία ήταν η πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή και η βάφτιση της σήμανε μια νέα εποχή για την ευρωπαϊκή ιστορία. Έχοντας ακούσει και πεισθεί από τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, δεν δίστασε να εναντιωθεί στην επικρατούσα λογική και να υιοθετήσει μια θρησκεία, ως τότε άγνωστη.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως όλοι μας, εγκαταβιώνοντας σε ένα τόσο ευλογημένο τόπο φέρουμε και ένα χρέος. Ζώντας στο σημείο εκκίνησης του Αποστόλου Παύλου, του Αποστόλου των Εθνών, για την τεράστια αποστολή του, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε με παρρησία αυτό μήνυμα σε όποιον επισκέπτη. Οφείλουμε να διατηρούμε και να διαδίδουμε τη «φλόγα» του Χριστιανισμού, άξιοι κληρονόμοι του οράματος του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας.

Γι’ αυτό ακριβώς και χάρηκα που είδα να παραβρίσκεται στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και η ομάδα νέων επιστημόνων Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, όραμα των οποίων αποτελεί η ανάδειξη του τόπο, της ιστορία και τις παραδόσεων των!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση