Στην αποθήκη του Μισσιριάν η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι να σβήσει πλήρως η φωτιά

Στις 6.10 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης  σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, αλλά και στις Υπηρεσίες των όμορων Νομών, όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη 3000 περίπου τετραγωνικών μέτρων της Καπνοβιομηχανίας Μισσιριάν ΑΕ κοντά στον Αμυγδαλεώνα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστο λόγο σε χώρο ο οποίος ήταν γεμάτος από εμπορεύματα καπνού, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έριξαν όλο το βάρος της επιχείρησης κατάσβεσης στον περιορισμό της στο κτίριο όπου εκδηλώθηκε, προκειμένου να μην εξαπλωθεί σε διπλανό αποθηκευτικό χώρο.

Έως  τις 8 το βράδυ η φωτιά έκαιγε με αμείωτη ένταση, με την ισχυρή πυροσβεστική δύναμη να προσπαθεί να τη θέσει υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο έσπευσε από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ισχυρή αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.  Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Σταύρο Κιβράκη. Επί τόπου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης αλλά και ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος για να διαπιστωθεί εάν η φωτιά ήταν τοξική, που ευτυχώς δεν ήταν.

Στο συμβάν επιχείρησαν  όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας  και συγκεκριμένα 9, καθώς και οχήματα από όλους τους όμορους Νομούς, ενώ η επιχείρηση ενισχύθηκε με πυροσβεστικά οχήματα και από την Κομοτηνή, καθώς και με μια υδροφόρα του Δήμου Καβάλας. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο  τα ξημερώματα ενώ η σκεπή της αποθήκης κατέρρευσε,  ενώ η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλη αποθήκη…  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας η φωτιά λόγω των υλικών θα σιγοκαίει ίσως και μέχρι σήμερα….

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Παραμένουν στο σημείο της φωτιάς στην αποθήκη του Μισσιριάν 20 άνδρες και 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπως έγινε γνωστό από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Αποστολίδη Μάριο.

Ο ίδιος δήλωσε χθες το πρωί ότι «το συμβάν ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Με το που έφτασαν τα πρώτα οχήματα ήδη καιγόταν σε μεγάλη έκταση το εργοστάσιο. Κάναμε μια μεγάλη κινητοποίηση με 15 υδροφόρα οχήματα, 40 άντρες και 5 βοηθητικά. Αυτό που θέλαμε να καταφέρουμε είναι να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στις διπλανές αποθήκες, το οποίο και καταφέραμε. Η συγκεκριμένη αποθήκη, περίπου 3000 τ.μ., ήταν γεμάτη με καπνά. Το πυροθερμικό φορτίο ήταν πάρα πολύ μεγάλο, η θερμότητα, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Ήταν γενικά μια δύσκολη κατάσβεση. Βέβαια, λόγω της φύσης του υλικού κι επειδή έχει επηρεαστεί και η στατικότητα του κτηρίου, μέσα σιγοκαίνε κάποιες μπάλες από καπνό και είμαστε ακόμη εδώ (σ.σ. το πρωί της Πέμπτης). Δεν υπάρχει καμιά επικινδυνότητα, δεν κινδυνεύει τίποτα, αλλά υπάρχουν εστίες μέσα στο κτήριο, από τις υψηλές θερμοκρασίες έχει πέσει η οροφή σε ορισμένα τμήματα και υπάρχουν θέματα με τη στατικότητα κι αποφεύγουμε να εισέρθουμε στο κτήριο. Κι επειδή τα καπνά ήταν σε ντάνες ύψους 3-4 μέτρων, έχουμε ένα θέμα μέχρι να γίνει πλήρης κατάσβεση. Αλλά δεν έχουμε καμιά επικινδυνότητα. Αυτή τη στιγμή έχουμε εδώ 8 οχήματα και 20 άντρες, γιατί χρειάζεται πολύ νερό να πέσει. Δεν μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος το νερό μέσα στις ντάνες, επομένως αν δεν βγουν σιγά- σιγά έξω δεν θα μπορέσουν να φύγουν».

ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Για το αν έχει κάποια στοιχεία σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά, είπε «όχι, αυτό θα το ερευνήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας».

Για το ρεύμα που κόπηκε σε κάποιες περιοχές, όπως στον Αμυγδαλεώνα, είπε ότι «το ρεύμα κόβεται έτσι κι αλλιώς λόγω του ότι υπήρχε μία γραμμή που περνούσε πάνω από το εργοστάσιο κι έπρεπε να διακοπεί για την ασφάλεια όλων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *