Στην έκδοση ψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς είναι ένα ζήτημα που αφορά συνολικά την περιοχή μας. Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης στις δηλώσεις του τόνισε πως δεν δέχονται το όνομα Μακεδονία στο Κράτος των Σκοπίων.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης σημείωσε πως «στη συνεδρίαση της Παρασκευής μετά από πρόταση του δημάρχου κ.  Αναστασιάδη συζητήσαμε το θέμα και προέκυψε σχεδόν ομόφωνα να εκδώσουμε ένα ψήφισμα στο οποίο να λέμε τα αυτονόητα. Ότι εθνική θέση είναι η μη χρήση του ονόματος Μακεδονία και οποιαδήποτε υποχώρηση από αυτήν την εθνική θέση είναι να μην πούμε μειοδοσία, είναι μια εθνική υποχώρηση. Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε ομόφωνα σχεδόν στην έκδοση ενός ψηφίσματος που να λέμε το αυτονόητο, ότι δεν δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπόνος είχε αποχωρήσει πριν ακόμα προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφίσματος, ο κ. Ορφανίδης, ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Μπόνου ήταν αυτός που διαφοροποιήθηκε. Πέρα από το τι υποστηρίζει σε κεντρικό επίπεδο η κάθε παράταξη, εμείς αυτό εκφράσαμε, αυτό πιστεύουμε, πέρα από κομματικές τοποθετήσεις. Μακεδόνες είμαστε, Έλληνες είμαστε και είναι εθνική θέση όπως έχει διαμορφωθεί και από τα συμβούλια των αρχηγών σε παλαιότερες συνεδριάσεις αυτών την προηγούμενη δεκαετία. Ότι δεν δεχόμαστε το όνομα Μακεδονία. Δεν είναι καν δικιά μας απόφαση, είναι απόφαση των αρχηγών κομμάτων, όταν αυτοί συνεδρίαζαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κι εμείς επαναλάβαμε το αυτονόητο».

ΤΟ 2008

Κληθείς να εκτιμήσει αν το 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την απόφαση στο Βουκουρέστι είπε όχι και στη χρήση του όρου Μακεδονία ή αυτό το άφησε ανοιχτό με έναν τρόπο, ο κ. Μποσμπότης σημείωσε πως «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ίσως να υπάρξει κάποιος ελιγμός, ίσως να δεχτούν κάποιο σύνθετο όρο βλέποντας τη ρεάλ πολιτίκ, μπορεί να υπάρξει κάποιος όρος. Εμείς εκφράσαμε το ιδεατό, το τι θα θέλαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα κι εγώ δεν είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρχει κάποιος όρος Μακεδονία».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ερωτηθείς αν ο Δήμος Παγγαίου  θα βάλει λεωφορεία για το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 21 Ιανουαρίου, σημείωσε πως «αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ακόμα. Δηλαδή μετά είδαμε ότι προκύπτει αυτό το θέμα και ήδη πολλοί το ρωτούν αυτό. Δεν ξέρω ακόμα, θα έχουμε μια συνάντηση με το δήμαρχο κ. Αναστασιάδη  να δούμε μήπως φτάσουμε και σε αυτό το σημείο. Πάντως υπάρχει ένα ενδιαφέρον και σε ανάρτηση που έκανε ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης  στα κοινωνικά μέσα από κάτω υπήρξε το ερώτημα αν θα μπουν λεωφορεία από το Δήμο Παγγαίου. Θα το δούμε, θα το εξετάσουμε και πιθανόν θα υπάρξει και κάποια ανακοίνωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *