Στελέχη της ΕΤΑΔ χθες στην Καβάλα για τα αυθαίρετα της Καλαμίτσας

Στελέχη της ΕΤΑΔ επισκέφθηκαν χθες την Καβάλα και την πλάζ της Καλαμίτσας για να προχωρήσουν στην νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων για τα οποία ο Δήμος Καβάλας τους επέβαλε πρόστιμο. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης έκανε σχετικές δηλώσεις. Όπως τόνισε αρχικά  “Καταρχάς όπως είχε προγραμματισθεί ήρθαν οι μηχανικοί της ΕΤΑΔ από την Αθήνα, μια επίσκεψη που αναμένετο μετά το πρόστιμο άλλωστε που βάλαμε στην ΕΤΑΔ για τις αυθαίρετες κατασκευές στα μαγαζιά της παραλίας. Έρχονται επομένως οι μηχανικοί προκειμένου να κάνουν αυτοψία για τη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών ώστε να μην έχουν καμία εκκρεμότητα.

Στο αίτημα μας να μπουν ναυαγοσώστες στην παραλία της Καλαμίτσας δεν υπάρχει εξέλιξη ωστόσο. Έχω επικοινωνία με την Αθήνα, με διαβεβαίωσαν ότι εξετάζουν το αίτημα μας, αλλά τι κάνουν δεν μπορώ να καταλάβω. Θα φύγει το καλοκαίρι και ναυαγοσώστες δεν θα έχουν έρθει. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να κλείσουμε ένα ραντεβού με την καινούρια διοίκηση”.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Ο ίδιος ανακοίνωσε εξάλλου ότι επειδή βγήκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύντομα θα πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι. “Παρόλο που εγώ είχα πει ότι θα πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί, είναι πλέον νόμιμη η πληρωμή τους. Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Όσο για το Βοήθεια στο Σπίτι, εμείς υποσχεθήκαμε και κάνουμε πράξη αυτό που δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, άσχετα αν κάποιοι το έκαναν σημαία. Εμείς είπαμε λοιπόν ότι αν κάνουν τα χαρτιά τους στο καινούριο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ εμείς θα αποσύρουμε την έφεση. Και πράγματι, αυτό κάναμε. Από εκεί και πέρα, πολύς λόγος για το τίποτε.

Όσο για τον ΟΑΕΔ μέσα στα άτομα της Κοινωφελούς Εργασίας έβαλαν και επιπλέον άτομα, πέρα από κάποιους μόνιμους που θα έχει ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός τον Σεπτέμβριο. Ο ΟΑΕΔ δεν έχει κοινωφελή, άρα θα τους πάρει ο Δήμος επ` ωφελεία του ΟΑΕΔ. Υπολογίζουν ότι θα πάνε 50 παιδιά ενώ ο ΟΑΕΔ θα κάνει πρόσκληση. Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν θα εμπλακεί παρά μόνο ο ΟΑΕΔ. Αλλά το προσωπικό θα είναι μέσω Κοινωφελούς. Θα γίνουν ενέργειες για να προσληφθεί προσωπικό. Απλά ο Δήμος Καβάλας δεν θα έχει στενή σχέση. Απλά θα υπάρχει μια στενή συνεργασία. Κι εμείς όπου μπορούμε θα τους εξυπηρετούμε είτε παίρνοντας προσωπικό επ`  ωφελεία του ΟΑΕΔ είτε δίδοντας τους και τεχνογνωσία. Διότι εμάς οι παιδικοί σταθμοί έχουν να επιδείξουν μια πολύ καλή λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια”.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αναφορικά με την Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης  και όχι για την Ανατολική Μακεδονία τόνισε ότι “Έχουμε συνεννοηθεί και όλοι οι Δήμαρχοι και της Καβάλας και της Δράμας και συντάξαμε μια επιστολή. Η επιστολή αυτή έχει σταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στην Πρόεδρο της Επιτροπής, στην κ. Μπακογιάννη, με κοινοποίηση και στους Βουλευτές, όπου ακριβώς εκεί τονίζουμε ότι καλώς έγινε η επιτροπή αλλά κακώς δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στα θέματα της επιτροπής αυτής και η Ανατολική Μακεδονία. Διότι αυτή την λεγόμενη Περιφερειακή Συνείδηση ερχόμαστε και την σπάζουμε. Διότι ξεχωρίζουμε την Θράκη με την Καβάλα και τη Δράμα ενώ η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη. Αλλιώς δεν έχει νόημα και δεν νομίζω ότι θα έχει και αποτελέσματα.

Και η διαβεβαίωση μια και εγώ μίλησα με κάποιους που είναι στην επιτροπή, όπως με τον βουλευτή κ. Λαζαρίδη και τον βουλευτή  κ. Καιρίδη που είναι και καβαλιώτης και οι 2 μέλη της Επιτροπής, είναι ότι θα συζητιούνται και θέματα της Καβάλας και της Δράμας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και αυτό επιβεβαιώθηκε με τα λεγόμενα της κ. Μπακογιάννη στον δήμαρχο Παγγαίου  κ.  Αναστασιάδη Φίλιππο. Εμείς όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια μας αυτή μέχρι να είναι και επίσημο πλέον ότι τα θέματα αυτά θα αφορούν και την Καβάλα και τη Δράμα.

Βέβαια υπάρχουν δύο ειδών θέματα. Το ένα είναι σίγουρα τα εθνικά θέματα και το άλλο αφορά την οικονομική ανάπτυξη. Στα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης νομίζω ότι η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ενιαία”.

Ο ίδιος καταληκτικά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Συνέστησε να φορούμε την μάσκα για να προλάβουμε και να μην τρέχουμε μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast