Στα 60 ανέρχονται τα κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσή στο Νομό Καβάλας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μουμτσάκης.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε πως «πανελλαδικά οι ελλείψεις πλησιάζουν περίπου τις 2.500 εκπαιδευτικούς μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, όπου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές. Περίπου 60 είναι οι ελλείψεις στο Νομό Καβάλας κυρίως σε νηπιαγωγούς, σε ειδικότητες πληροφορικής, θεάτρου, αγγλικών, γαλλικών και βέβαια έχουμε και το μεγάλο αγκάθι το τι θα γίνει με τους συναδέλφους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, όπου από το υπουργείο Παιδείας ακούγεται ότι θα γίνουν προσλήψεις από την επόμενη βδομάδα, αρκεί αυτό να γίνει πράξη».

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «αυτή τη στιγμή ξεκινάει μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας τους εκπαιδευτικούς κι όχι μόνο, για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, για αυτό και η Ομοσπονδία μας έχει προγραμματίσει και μια απεργιακή κινητοποίηση πρώτη φορά στα χρονικά με το άνοιγμα των σχολείων την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη μέρα υπάρχει πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση έτσι ώστε να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση αυτή τη στιγμή. Εμείς ήδη ως σύλλογος εδώ έχουμε ξεκινήσει απογευματινές συναντήσεις με συναδέλφους για να δούμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. επίσης θα ακολουθήσει μια απογευματινή Γενική Συνέλευση και στις 22 του μηνός υπάρχει προγραμματισμένη η Ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, όπου από κοινού θα καθορίσουμε τη στάση μας και την περαιτέρω δράση μας».

ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ;

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μην καλυφθούν όλα τα κενά στο Νομό Καβάλας, ο κ. Μουμτσάκης τόνισε πως «σύμφωνα με την εμπειρία μου από πέρσι, το ότι έκλεισε η χρονιά με 2.500 κενά πανελλαδικά αυτό το γεγονός μαρτυρεί. Πιστεύω ότι θα κάνει μια προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή το υπουργείο Παιδείας να καλύψει αυτά τα κενά, γιατί σε εμάς μπορεί να είναι μικρός ο αριθμός αλλά σε άλλες περιοχές ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Όχι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πολλές περιοχές. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας τις επόμενες μέρες, γιατί όλα αυτά πρέπει να τρέξουν μέσα στην εβδομάδα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι από τη στιγμή που το υπουργείο δεν μπόρεσε να καλύψει τα κενά της προηγούμενης χρονιάς, τα πολλά κενά που υπήρχαν με προσλήψεις, προχώρησε στην κατάργηση των κενών αυτών. Έτσι λοιπόν μειώθηκε το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, ένα παράδειγμα σε ένα 12θεσιο σχολείο φέτος θα γίνονται 60 ώρες λιγότερες μαθήματα και έτσι «εξοικονομούμε» δασκάλους και καθηγητές. Ξεκινάμε μια δύσκολη χρονιά, εμείς θέλουμε μαζί και τους γονείς. Έχει ετοιμάσει και η Ομοσπονδία μας μια αφίσα για να τους ενημερώσουμε. Θα γίνουν και συναντήσεις με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έτσι ώστε αυτό το δύσκολο μονοπάτι να το πορευτούμε μαζί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση