Στα σκαριά είναι η επανένωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας με τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας

Στα σκαριά είναι η επανένωση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας με τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου κ. Γκίκας έκανε σχετικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια που κάνουμε κοινές δράσεις, είδαμε ότι δεν έχουμε κάτι να μας χωρίζει. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δύο σύλλογοι και την Τετάρτη στη γενική συνέλευση αποφασίσαμε υπέρ της συγχώνευσης. Περιμένουμε από τον ΣΧΟ Καβάλας να κάνει τη δική του γενική συνέλευση και να τρέξουν οι νομικές διαδικασίες για να γίνει η επανένωση του σωματείου.

Έχουν γίνει διάφορες διαβουλεύσεις για το πώς θα λέγεται ο νέος σύλλογος. Το πιθανότερο είναι να λέγεται ξανά Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Καβάλας, όπως τότε που δημιουργήθηκε, πριν τη μετονομασία του σε ΣΧΟΚ που αργότερα, το 1989, διασπάστηκε και δημιουργήθηκε ο ΕΟΣ. Οι όροι βασίζονται στο καταστατικό που θα συνταχθεί. Είναι περίπου κοινό ανάμεσα σε όλους τους ορειβατικούς συλλόγους. Κάποιους ειδικότερους όρους δεν θα έχουμε καθώς δεν συντρέχει λόγος».

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Πρόσθεσε ότι «ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Καβάλας είχε ιδρυθεί το 1933. Το καταφύγιο του Πεταλούδα στο Παγγαίο είχε επισκεφθεί τότε η βασίλισσα, αν θυμάμαι καλά. Ο σύλλογος είχε κάποια περιουσία στο Παγγαίο, στο κτήμα του Φουντουκλή στον σταυρό. Ήταν ένας ιστορικός σύλλογος. Θεωρώ ότι το πιο πιθανό είναι να κάνουμε τη συγχώνευση. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast