Στα γραφεία του ΕΛΓΑ ο βουλευτής, Γιάννης Πασχαλίδης, για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων και των αγροτών

Στα γραφεία του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για τις αποζημιώσεις των πληγέντων κτηνοτρόφων και αγροτών. Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «βρίσκομαι στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ για να μπορέσω να βοηθήσω τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Τους κτηνοτρόφους της Θάσου όπου εκεί μετά την καταστροφική φωτιά πρέπει οι άνθρωποι να πάρουν μία επιδότηση μέσω του Demimnis και προσπαθώ να εφαρμοστεί αυτό γιατί περιμένουν και δεν μπορούν να πάρουν μέχρι στιγμής. Και φυσικά για τα προβλήματα που έχουν συμβεί στο Νέστο από πέρυσι με την καταστροφική πλημμύρα και με τις καταστροφικές ζημιές που έχουν  γίνει και στην περιοχή του Νέστου και στην περιοχή του Παγγαίου.

Το κλίμα το βλέπω θετικό. Είμαι εδώ στον ΕΛΓΑ για διάφορες συναντήσεις. Νέα δεν έχω ακόμη να ανακοινώσω γιατί δεν συναντήθηκα ακόμη και περιμένω να έρθει η σειρά μου».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ

Σχολιάζοντας τις ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις, είπε ότι «οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και γι’ αυτόν το λόγο είναι εδώ, γιατί και πέρυσι και φέτος είχαμε σοβαρές ζημιές και στους αμπελώνες και στον κάμπο του Νέστου και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Η φετινή χαλαζόπτωση αποτέλειωσε αυτό που περιμέναμε και προσπαθώ να κερδίσουμε κάτι. Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γιατί δύο συνεχείς χρονιές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους».

Για το αν πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ, είπε ότι «προσπαθούμε να το αλλάξουμε κι αυτό. Υπάρχουν διάφοροι ενδιαφερόμενοι από την περιοχή μας που έχουν έρθει σε επαφή να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το πλαίσιο. Το θέλει και ο ίδιος ο ΕΛΓΑ για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *