Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η τουριστική κίνηση στον Νομό Καβάλας

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινήθηκε η τουριστική κίνηση στον Νομό Καβάλας παρά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Αντώνη Μιτζάλη το φετινό καλοκαίρι κύλησε ομαλά και τελικά με μικρό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Μιτζάλης δήλωσε ότι «είχαμε ένα περίεργο ξεκίνημα και με τον καιρό που δεν ήταν σύμμαχος στην αρχή της σεζόν. Ο Αύγουστος ήταν ένας καλός μήνας. Ισορρόπησε την κακή αρχή και θεωρώ ότι με το 10ήμερο-20ήμερο που υπολείπεται θα κλείσει μια χρονιά σαν περίπου την περσινή. Κοντά στα αποτελέσματα τα περσινά. Θεωρώ ότι μεγάλη πτώση δεν υπήρχε αλλά ούτε και πολύ μεγάλη διαφορά προς τα πάνω. Ήταν μια χρονιά η οποία κύλησε περίπου στα ίδια μέτρα με τα περσινά.

Το φαινόμενο που βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια με τους Βαλκάνιους τουρίστες συνεχίζεται. Είμαστε στις προτιμήσεις των Βούλγαρων, των Ρουμάνων, Τούρκων και Σέρβων. Βρετανούς και Γερμανούς έχει η Θάσος. Υπάρχουν τακτικές πτήσεις τσάρτερ από το αεροδρόμιο μόνο για τη σεζόν και τροφοδοτούν κυρίως το νησί. Όχι τόσο στην Καβάλα. Το brexit δεν επηρέασε τόσο τη φετινή σεζόν. Ίσως αυτό του χρόνου να δείξει κάποια μεγαλύτερη επίπτωση».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Για τους Έλληνες τουρίστες που φαίνεται ότι επέστρεψαν φέτος, είπε ότι «θεωρώ ότι οι Έλληνες ειδικά τον Αύγουστο ήταν αυξημένοι. Βέβαια, λόγω των εκλογών ξεκίνησαν αργότερα τις διακοπές τους αλλά τον καιρό που ταξίδεψαν ήταν περισσότεροι από την περσινή χρονιά. Σίγουρα η ψυχολογία παίζει ρόλο. Για να αποφασίσει κάποιος να πάει διακοπές πρέπει να νοιώθει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια και να βλέπει γύρω του ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι περισσότερο αισιόδοξο».

Κλείνοντας είπε ότι «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε την Καβάλα ως έναν πολύ ελκυστικό προορισμό, όπως είναι, και για το καλοκαίρι του 2020 και να έχουμε όλοι υπομονή και δύναμη για να περάσουμε το χειμώνα που φαίνεται να είναι κι αυτός απαιτητικός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *