Σταματημένο το έργο του αγωγού ΤΑΡ ανατολικά και δυτικά των Φιλίππων με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής

Το έργο του αγωγού ΤΑΡ ανατολικά και δυτικά των Φιλίππων είναι σταματημένο με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής όπως δηλώνει το μέλος της κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη διέλευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει και θέμα ασφαλείας.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε πως «το έργο ανατολικά του κάμπου των Φιλίππων είναι σταματημένο μετά τις δικές μας παρεμβάσεις, όπου παράνομα η εταιρία μπήκε σε ξένη ιδιοκτησία χωρίς να έχει καταθέσει κάποιο έγγραφο είτε ενδιαφέροντος είτε αποζημίωσης του ιδιοκτήτη και ξεκίνησε τις εργασίες. Σταματήσαμε λοιπόν τις εργασίες ανατολικά του κάμπου των Φιλίππων, το ίδιο έχει γίνει και δυτικά, κι εκεί έχουν σταματήσει στο ύψος των Λασπόλουτρων στις Κρηνίδες και συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους τοπικούς φορείς. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία συζήτηση μέχρι στιγμής και καμία διαβούλευση με την ίδια την εταιρία, εξάλλου αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της όλης δικής μας προσπάθειας, να πειστούν ότι εμείς είμαστε κάθετοι, δεν πρόκειται να περάσει ο αγωγός από δω ότι και να γίνει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει ανάμεσα από τα σπίτια μας ένας αγωγός υψηλής πίεσης και φυσικά να επηρεάσει καλλιεργήσιμη γη σε χιλιάδες στρέμματα όπως έχει προδιαγράψει».

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

Όπως συμπλήρωσε δε «υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι στα βουνά, ας περάσει από το Σύμβολο να τελειώνουμε. Και όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι παιδιάστικες δικαιολογίες. Προσπαθούν αυτοί οι άνθρωποι να μας πείσουν ότι είναι δύσκολη η όδευση πάνω από το Σύμβολο; Όταν ανεβήκανε από το Χαλκερό και ξανακατεβήκανε σε χρόνο ρεκόρ; Είναι προφανές ότι οι επιλογές της όδευσης από τον κάμπο των Φιλίππων οδεύουν κάπου αλλού. Το ότι μπορούν να τον περάσουν από το Σύμβολο μπορούν, αυτή είναι η μελέτη και των επιστημόνων της περιοχής μας, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΤΕΕ, αυτή είναι η πρότασή μας, ας περάσει από κει να ησυχάσει ο κόσμος να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής έχει αποδεχτεί τη διέλευση του αγωγού, αλλά δεν έχει αποδεχτεί σε καμία περίπτωση να περνάει ανάμεσα από τις ζωές μας. Ένας αγωγός υψηλής πίεσης επαναλαμβάνω και φυσικά να περνάει μέσα από τα χωράφια μας. Και το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι αυτό το οποίο το τόνισε και ο Δήμος Καβάλας στη συνάντηση που είχαμε την Κυριακή το πρωί στο δημαρχείο, μας είπαν ότι και ο Δήμος Καβάλας το ανέφερε στην εταιρία του αγωγού ότι δεν είναι δυνατόν να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι από πάνω θα καλλιεργείται κάτι, όταν θα το βάλετε αυτόν τον αγωγό στο ένα μέτρο. Ποιος θα καλλιεργήσει στο ένα μέτρο; Τα εργαλεία των αγροτών είναι τέτοια πώς θα πάει να οργώσει με το άροτρο κάποιος, θα βρει τον αγωγό, καταλαβαίνει κανείς για τι επικινδυνότητα μιλάμε; Και προσπαθούν να μας πείσουν τώρα αυτοί ότι θα είναι ασφαλής ο αγωγός μέσα στα χωράφια μας; Πέρα από το δεδομένο της μελέτης που ήδη καταθέσαμε, που αναφέρεται ότι οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο έχουν το δικαίωμα να περιφράξουν δεξιά και αριστερά τον αγωγό, οπότε για ποια καλλιέργεια μιλάμε; Η εταιρία ΤΑΡ αυτή τη στιγμή παίζει. Παίζει με τη νοημοσύνη μας και παίζει με τις αντοχές μας και με την υπομονή  μας. Πλην όμως τους ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι εμείς θα είμαστε μπροστά τους, όπως είπαν και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής, θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *