ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σταματημένα είναι τα μηχανήματα της εταιρείας ΤΑΡ στα χωράφια του Ζυγού Καβάλας καθώς οι αγρότες δεν συναινούν με αυτές τις εργασίες

Σταματημένα είναι τα μηχανήματα της εταιρείας ΤΑΡ στα χωράφια του Ζυγού Καβάλας καθώς οι αγρότες δεν συναινούν με αυτές τις εργασίες. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Καλπακίδης  δήλωσε ότι υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα από τις εργασίες καθώς και ότι αγωγός περνάει 50 μέτρα από μία κατοικία.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλπακίδης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, σημείωσε πως είναι σταματημένα τα μηχανήματα και πως χθες επρόκειτο να προχωρήσουν σε δεντροφύτευση στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο συμβάν που έγινε πριν λίγες μέρες όταν εισέβαλε η εταιρία σε χωράφια των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν είχαν γνώση επ΄ αυτού. «Πέραν αυτού ουσιαστικά υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα, επαναφέραμε το χώρο στην αρχική του κατάσταση και σήμερα (σ.σ. χθες) θα γίνει η σχετική δεντροφύτευση στην περιοχή εκεί» τόνισε ο κ. Καλπακίδης, προσθέτοντας «δεν θα τους επιτρέψουμε να περάσουν από κει, κι ας μαζέψουν τις υπογραφές όλου του κόσμου. Υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα, να φανταστεί κανείς ότι ο αγωγός περνάει δίπλα από ένα σπίτι στα 50 μέτρα, δεν ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης, ούτε καν πήγανε κοντά του. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει γίνει ουδέποτε διαβούλευση. κάποια στιγμή που επικοινώνησαν μαζί του τού είπαν ότι θα περάσει 300 μέτρα μακριά ο αγωγός από το σπίτι του και κάτι τέτοιο απ΄ ότι φαίνεται δεν ισχύει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΛΛΑΓΗ ΟΔΕΥΣΗΣ

Συμπλήρωσε δε πως «από κει και πέρα εμείς επιδιώκουμε την αλλαγή της όδευσης, δεν θέλουμε να σταματήσουμε το έργο όπως φημολογείται, γιατί κάποιους έτσι τους βολεύει προφανώς. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να γίνει αλλαγή της όδευσης. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει από δω ο αγωγός και μέχρι σήμερα έχουμε δείξει τις προθέσεις μας ότι ο μοναδικός σκοπός και στόχος μας είναι να αλλάξουμε την όδευση κι όχι να σταματήσουμε το έργο επαναλαμβάνω».

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ;

Ερωτηθείς ο κ. Καλπακίδης τι θα πράξουν οι αγρότες αν προκύψει αναγκαστική απαλλοτρίωση των εκτάσεων, τόνισε πως «υπήρχαν δηλώσεις κάποιας κυρίας εκπροσώπου της εταιρίας, θα θέλαμε να μας απαντήσει γιατί βγήκε δυο φορές με δελτίο τύπου, θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής και το ρωτάω απευθείας σε αυτήν και στην εταιρία. Τι έχουν να μας πουν για τις στημένες συναντήσεις που έκαναν στο Πολύστυλο Καβάλας, που έφεραν τους υπαλλήλους τους και τους παρουσίασαν ως ιδιοκτήτες; Τι έχει να μας πει για τις εργασίες που έγιναν χωρίς άδεια και τις σταμάτησε η Αστυνομία; Τι έχει να μας πει για τις απειλές προς ιδιοκτήτες πως είτε το θέλετε είτε όχι ο αγωγός θα περάσει από τα χωράφια, ποια Συμβούλια της Επικρατείας  και ότι δεν ισχύει τίποτα γιατί θα τα πάρουμε. Πώς δηλαδή μπορούν και προδικάζουν δικαστικές αποφάσεις; Ας μας απαντήσει σε αυτά και μετά θα της πω εγώ γιατί δεν θα μπορεί να μας πάρει τα χωράφια. Είναι πάρα πολύ απλό. Γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι διεθνείς συνθήκες και η διακρατική συμφωνία έτσι όπως θα έπρεπε να τηρηθούν. Είναι απλά τα πράγματα. Από τη στιγμή που θεωρούμε εμείς ότι υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα και θίγονται οι μελλοντικές γενιές και δεν έχουν λυθεί όλα αυτά τα ζητήματα, δεν μπορεί να περάσει ο αγωγός, τέλος. Απλά είναι τα πράγματα. Περιμένω τις απαντήσεις από την κυρία. Όχι εγώ ο Θέμης Καλπακίδης. Ο κόσμος της τοπικής κοινωνίας ο οποίος ουσιαστικά προσβλήθηκε με τη συμπεριφορά αυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *