Σταθερό το κλίμα στο εργοστάσιο της ΒΦΛ μεταξύ ιδιοκτησίας και εργαζομένων

Εργασιακή ειρήνη επικρατεί στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη δεν έχει αλλάξει κάτι ενώ τα προβλήματα που υπήρχαν παραμένουν. Παράλληλα θα επιδιώξει η Διοίκηση του Σωματείου να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας για να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο κ. Βογιατζίδης είπε ότι «δεν έχει αλλάξει το κλίμα από την τελευταία φορά που αναφερθήκαμε στο ζήτημα. Η εταιρεία υπολείπεται αρκετά από τη συμφωνία και τα όσα έχουμε συμφωνήσει και στο υπουργείο Εργασίας. Εμείς, με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια υπουργεία για το τι ακριβώς έχει συμβεί στη βιομηχανία και το να δούμε τις προθέσεις των υπουργείων και αναμένουμε ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρουν προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα των εργαζομένων αλλά στη λειτουργία γενικότερα του εργοστασίου και της εταιρείας».

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Σε ό,τι αφορά αυτά που ακούστηκαν περί εκσυγχρονισμού του εργοστασίου είπε ότι «δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κάποιον εκσυγχρονισμό με αυτήν την έννοια. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν έρθει κάποια ορισμένα εξαρτήματα που θα βοηθήσουν στη μείωση των ρύπων. Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός αλλά κάποια επίσημη ενημέρωση για εκσυγχρονισμό δεν υπάρχει κι ούτε βλέπουμε κάτι τέτοιο να πραγματοποιείται σήμερα μέσα στις μονάδες του εργοστασίου».

ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ

Για την κίνηση στη βιομηχανία αυτό το διάστημα είπε ότι «το εργοστάσιο είναι η μοναδική λιπασματοβιομηχανία στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να μην είναι κερδοφόρο ένα τέτοιο εργοστάσιο και γι’ αυτόν το λόγο είναι απορίας άξιο που πήρε τέτοιες αποφάσεις η ιδιοκτησία προκειμένου να φερθεί έτσι στο προσωπικό του εργοστασίου και δη στους Καβαλιώτες».

ΔΕΠΑ

Για το θέμα της ΔΕΠΑ σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία με φυσικό αέριο, είπε ότι «δεν έχουμε κάποια νεότερη ενημέρωση. Αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν, συνεχίζουν και υπάρχουν. Αυτή που οφείλει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση είναι η ιδιοκτησία και ο κ. Λαυρεντιάδης, για το τι σκοπεύει να κάνει με το εργοστάσιο. Νομίζω ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που έφτασε η βιομηχανία σ’ αυτό το επίπεδο και είναι αυτός ο οποίος πρέπει να δώσει και τη λύση ώστε να αποκατασταθεί και η νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και την περαιτέρω πορεία του εργοστασίου».

Τέλος, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την πιθανότητα αλλαγής είπε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *