Σταθεροποιείται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τον διοικητή Ντίνο Κλειτσιώτη

 

 

 

 

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έχει ο Νομός Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη δεν υπάρχει έξαρση ενώ νοσηλεύονται 94 άτομα με κορωνοϊό, όλα περιστατικά διαχειρίσιμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά τηρουμένων των αναλογιών. Είναι γεγονός ότι ζοριζόμαστε. Τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά τα ύποπτα περιστατικά που στη συνέχεια γίνονται θετικά. Σήμερα (σ.σ. χθες) νοσηλεύουμε 94 άτομα. Είναι ένα νούμερο που έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες μέρες. Είναι καλό αυτό, αλλά εμείς έχουμε ετοιμάσει αρκετές κλίνες. Ο προγραμματισμός μας έπρεπε να είναι αυτός. Δυστυχώς αυτήν τη στιγμή το Νοσοκομείο λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα και τα έκτακτα. Όλα τα προγραμματισμένα τα έχουμε αναβάλλει για τον επόμενο μήνα που μακάρι τότε να πάνε όλα καλά και να αρχίσουμε να λειτουργούμε με όλα τα περιστατικά. Τα 94 άτομα που νοσηλεύουμε είναι σε κατάσταση διαχειρίσιμη, δεν χρειάζεται να μπουν σε ΜΕΘ. Ελπίζουμε με τα μέτρα που έχουν παρθεί, να αρχίσει να υποχωρούν τα θετικά κρούσματα. Βλέπουμε ότι αυτοί που έρχονται να κάνουν το τεστ άρχισαν να μειώνονται αρκετά. Τη Δευτέρα πήραμε 74 δείγματα. Αυτός είναι ένας καλός δείκτης. Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά διαχειρίσιμη προς το παρόν. Θέλω να πιστεύω ότι από τη Δευτέρα να αρχίσουμε τα χαμόγελα. Ευχή όλων μας είναι αυτό. Και τα πράγματα δείχνουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για τις προσλήψεις γιατρών είπε ότι «το τελευταίο διάστημα κάναμε αρκετές προσλήψεις και περιμένουμε κι άλλους εντός του επόμενου μήνα. Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Αν δεν είχαμε τον covid θα ήμασταν ένα από τα νοσοκομεία με αρκετό προσωπικό. Πάντα χρειάζεται επιπλέον, αλλά ο covid μας αναγκάζει οι γιατροί μας να κάνουν επιπλέον εφημερίες και να είναι συνέχεια εδώ, δίνοντας το καλύτερό τους εαυτό, όπως όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Δίνουν τα πάντα και τους ευχαριστώ όλους για τον καλό αγώνα που δίνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *