Στήριξη για την αγορά εξοπλισμού ζητάει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητάται να στηριχθεί οικονομικά μία προσπάθεια αγοράς εξοπλισμού για γιατρούς και με μηχανικά μέσα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Αντωνίου είναι μία προσπάθεια που σχετίζεται με τις ελλείψεις που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού.

Η κ. Αντωνίου είπε ότι «αυτή η ανακοίνωση λέει ότι έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές καθώς και για αγορά χρήσιμων μηχανημάτων για την επιδημία που εξαπλώνεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παρεξηγήθηκε. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Το λογαριασμό θα τον διαχειρίζεται το Δ.Σ. με εντελώς διαφανείς διαδικασίες. Λόγω της πανδημίες οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να εξετάζουν κι αναγκάζονται να δίνουν οδηγίες τηλεφωνικά, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχουμε μάθει να ασκούμε την ιατρική έτσι. Μας αναγκάζει η πανδημία να το κάνουμε αυτό. Αλλά και άοπλοι δεν μπορούμε να εξετάζουμε ασθενείς. Από τη μια θα μεταδοθεί και σε μας η νόσος κι από την άλλη θα γίνουμε πηγές μετάδοσης μέχρι να νοσήσουμε. Οπότε πρέπει να προστατευτούμε όλοι. Οι ιδιώτες βάζουν πλάτη τώρα και κρατάνε άμυνα για να μην συμφορηθεί το Νοσοκομείο. Αν χρειαστεί, φυσικά και θα συνδράμουμε καις το Νοσοκομείο, αλλά βάζοντας πλάτη πρέπει να είμαστε και προστατευμένοι. Η κάθε προστατευτική στολή στοιχίζει γύρω στα 20 ευρώ. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο ειδικά για νέους ιδιώτες που έχουν δάνεια και leasing για μηχανήματα. Είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν. Από την άλλη, οι νοσοκομειακοί μας έχουν εξοπλισμό αλλά ακόμη δεν έχει έρθει ικανός αριθμός. Ζήτησαν να συνδράμουμε και φυσικά ευαισθητοποιηθήκαμε και ειδοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ήδη κατασκευάζονται οι ασπίδες προσώπου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο με τη βοήθεια των καθηγητών Μάλλιαρη και Βορδό, τους οποίους ευχαριστούμε όλοι για την άμεση ανταπόκρισή τους. Για την παραγωγή αυτών των ασπίδων χρειάζονται χρήματα. Για μηχανήματα που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε στο Νοσοκομείο, πάλι χρειάζονται πολλά χρήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που παρεξήγησε αυτήν την κίνηση. Έχουμε πόλεμο κι όλοι βοηθάμε. Κι ο πόλεμος αυτός δυστυχώς απειλεί τις ζωές όλων μας. Και οι γιατροί είμαστε λίγοι στο νομό και γενικά στην Ελλάδα. Αν δεν προστατευτούμε δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε ζωές. Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή και πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο.

Αν ενημερωθούν κι αυτοί που παρεξήγησαν την κίνησή μας, θα βοηθήσουν και θα καταλάβουν γιατί προχωρήσαμε σ’ αυτήν την ενέργεια. Πολλοί καταξιωμένοι συνάδελφοι έχουν ήδη συνδράμει στο λογαριασμό για να βοηθήσουν κι αυτοί. Πολλοί φαρμακοποιοί, δικηγόροι, όλοι έχουν ευαισθητοποιηθεί».

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κατέληξε λέγοντας ότι «το μόνο που ζητάμε από όλους είναι να μένουν σπίτι και να μην βγαίνουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κι αν είναι δυνατόν να βγαίνουν για ψώνια μια φορά στις 3-4 μέρες. Ειδικά τις ευπαθείς ομάδες, τους ικετεύουμε να μείνουν μέσα στο σπίτι ή το πολύ- πολύ να βγαίνουν μία σύντομη βόλτα στη γειτονιά τους, για την ψυχολογία τους περισσότερο. Ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε. Να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι μετά το τέλος της πανδημίας και να είμαστε εδώ να συζητάμε μετά για το πόσο πολύ βοήθησε η ανθρωπιά στην αντιμετώπιση αυτού του φονικού ιού».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στα πλαίσια της Πανδημίας Covid-19, το Υγειονομικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας, αλλά και των Ιδιωτικών Ιατρείων λειτουργεί με ανεπαρκές υγειονομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Υπάρχει ανάγκη εξοπλισμού και διεύρυνσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας(Μ.Ε.Θ.) του Νοσοκομείου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της νοσηλείας ασθενών με Κορωνοϊό.

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ

στην εθελοντική χρηματική σας βοήθεια για την αγορά απαραίτητων μηχανημάτων και υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού και ότι άλλο χρειαστεί για τον αγώνα κατά της Πανδημίας Covid-19.

            Η επιτακτική ανάγκη θωράκισης της Δημόσιας Υγείας είναι υπόθεση όλων μας, εφόσον η Πανδημία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

            Με τη συνδρομή σας ενισχύεται το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο με τεράστια Επιστημονική δύναμη, φιλότιμο και μεγαλείο ψυχής συστρατεύεται απέναντι στον αόρατο εχθρό.

            Η βοήθειά σας αποτελεί ηχηρό μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και φιλοπατρίας. 

            Για το σκοπό αυτό υπάρχει ειδικού σκοπού λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς. IBAN: GR55 0172 2450 0052 4509 9314 908, τον οποίο διαχειρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

            Καλή δύναμη σε όλους μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *