Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα της εξίσωσης των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των κολλεγίων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Τάσος Ιωαννίδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόθεση της κυβέρνησης και αναμένεται να δοθεί και συνέχεια.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κυβέρνηση με το άρθρο 50 ενός Νομοσχεδίου που θέλει να φέρει κάποιες αλλαγές στην εκπαίδευση, φτάνει στην πιο δύσκολη στιγμή όπου υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία με την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ενώ το συζητούσαμε τις προηγούμενες μέρες, κι όμως σήμερα ψηφίζεται αυτό το νομοσχέδιο και προχωρά σ’ αυτήν την ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων. Εμείς προχωράμε σήμερα (σ.σ. χθες), ως πρώτη φάση, σε μία τρίωρη στάση εργασίας. Εμείς προκηρύξαμε για όλη τη μέρα απεργία, για κάποιος συναδέλφους που μπορούν να μετακινηθούν από τη Θάσο ή απομακρυσμένες περιοχές. Να υπάρχει κάλυψη για όλους τους συναδέλφους. Και θα πραγματοποιήσουμε μία συγκέντρωση μπροστά στη Νομαρχία. Και μετά από συνεννόηση και με την Δευτεροβάθμια από κοινού θα έχουμε στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στις 12.30 είναι η συγκέντρωση. Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν πρέπει να περάσει καν αυτό το μέτρο. Εμείς ζητάμε και λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων και να αποσυρθούν τώρα άμεσα οι ρυθμίσεις που χτυπούν στην ουσία τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης».

ΚΙ ΑΛΛΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε κι άλλα στη σειρά. Κάποιες διατάξεις που σκέφτονται να περάσουν αν κάποιοι δεν αποδέχονται το διορισμό. Και σ’ αυτό λέμε όχι. Εμείς θέλουμε μόνιμους διορισμούς έτσι όπως έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση. Η Ελλάδα έχει δύσκολες περιοχές. Μέχρι τώρα όλοι ιο συνάδελφοι έτρεχαν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και κάλυπταν όλη τη δημόσια εκπαίδευση όπως έπρεπε. Δεν γίνεται να τιμωρείς τον άλλον με τριετή αποκλεισμό επειδή δεν δέχθηκε κάποια πρόταση που του έγινε να πάει κάπου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό και θα πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *