Κύριο άρθροΠολιτική

Στάση αναμονής τηρεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής για την ανακοίνωση του βουλευτικού ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Καβάλα

Την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναμένει ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής  που επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. 

Σε δηλώσεις του τόνισε πως  «Όσο μπορώ και εγώ να έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα εκτιμώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Μάλιστα λέγεται ότι έγινε ήδη συζήτηση την περασμένη εβδομάδα μήπως τελικά η εκλογική διαδικασία φτάσει  τον Οκτώβριο!!!

Αλλά αυτό λογικά τελείωσε. Όσο για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ανακοινωθούν λογικά τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Αυτό που ξέρω αυτό είναι. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να αργήσουμε άλλο. Θα είναι άδικο τελικά να γίνει κάτι άλλο. Να μην ξέρουν οι υποψήφιοι και να αρχίσουν επιτέλους να τρέχουν;

Προσωπικά κάνω αυτό που έκανα πάντα. Κυκλοφορώ, επικοινωνώ και συμμετέχω. Είναι δυνατόν να απείχα από τη μάχη που έδιδε η ΝΔ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές; Εγώ σέβομαι και εκτιμώ και για αυτό και συνεχάρη τον νέο δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη αλλά είχα στηρίξει ΝΔ. Άλλωστε τα πάντα στην πολιτική εγώ τα χρωστώ στον Σαμαρά, στον Μητσοτάκη και στη ΝΔ! Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω».

ΜΕΤΤΙΟΣ

Αναφορικά με την πορεία του Περιφερειάρχη  κ. Μέττιου τόνισε ότι «Ενώ από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή μειώθηκε η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές από το 56% στο 34% ανέβηκε 1100 ψήφους και αυτό ίσως και να ήταν το καθοριστικό της εκλογής του.

Μπορεί να πήρε ένα ποσοστό συγκεκριμένο αλλά και μόνο η άνοδος από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή με μειωμένο το ποσοστό των ψηφισάντων είναι μια κίνηση που δείχνει σημαντική πρόοδο! Προσωπικά θα συμβάλλω σε επανασύνδεση Μέττιου και Τοψίδη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  κ. Μαρκόπουλος και οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καβάλας με την παράταξη Τοψίδη, άνθρωποι που έδωσαν αγώνες με τη ΝΔ θα μείνουν εκτός; Μέσα στις εκλογές πολλά γίνονται, μετά τα ξεχνάμε. Ο κ. Μέττιος ως Περιφερειάρχης θέλει να πετύχει και για να γίνει αυτό θα έχει μια συγγένεια πολιτική με όσους θελήσει να συνεργασθεί. Μακάρι να βρει συνεργάτες και από τους άλλους συνδυασμούς. Αλλά άλλο βλέπω εγώ. Πιστεύω ότι άξιοι και ικανοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους, όπως άχρηστοι υπάρχουν και στη ΝΔ».

ΠΕΡΙ ΤΑΣΑΝΑΚΑ

Αναφορικά με την Δήμαρχο κ. Τσανάκα τόνισε ότι  «ο Κυριακίδης στην Θάσο ήταν φανερό ότι θα έβγαινε από την στιγμή που από την πρώτη Κυριακή πήρε 48% ενώ μόνο η αποχή του ΚΚΕ με το 6% του έδωσε την εκλογή.. Το ίδιο καλά πήγαν λογικά και οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μιχαηλίδης σε Παγγαίο και Νέστο αντίστοιχα ενώ  για εμένα ήταν έκπληξη η μη εκλογή της κ. Τσανάκα. Μετά τις εκλογές θα πω ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν τις ασπίδες… . Η κ. Τσανάκα είναι ένας άξιος άνθρωπος και δικαιούτο μια δεύτερη 4ετία. Η εμπειρία των 5 χρόνων την είχε κάνει σοφότερη και θα μπορούσε να πάει μια άλλη 4ετία. Εύχομαι να πάει καλά το πράγμα για την Καβάλα και μόνο και βέβαια εύχομαι καλό έργο στον κ. Μουριάδη.

Το 60% με 40% ως ποσοστό διαφοράς του κ. Μουριάδη από την κ. Τσανάκα για εμένα είναι έκπληξη! Τώρα, σε ό,τι αφορά το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ λογικά πάνε τα πράγματα Οι συνδυασμοί πάντα ανακοινώνονται λίγο πριν τις εκλογές. Ο κ. Λαζαρίδης ως συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ είναι στέλεχος που τρέχει έτσι και αλλιώς ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος ως βουλευτής επίσης δούλεψε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *