Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η διαρκής βροχόπτωση στην Τενάγεια και Παρατενάγεια περιοχή

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η διαρκής βροχόπτωση στον πρώην Δήμο Φιλίππων Καβάλας και στις περιοχές Δάτου και Πολύστυλου που πλημμύρισαν. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο κ. Κυβράκης δήλωσε ότι «τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην Τενάγεια και Παρατενάγεια περιοχή. Ευτυχώς, με το πρώτο φως της ημέρας –γιατί τη νύχτα υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση σ’ αυτές τις περιοχές από το Δήμο Καβάλας  και την περιφέρεια. Ήμασταν λίγο απαισιόδοξοι μ’ αυτά που συνέβαιναν- είμαστε τώρα πιο αισιόδοξοι. Ωστόσο έχουμε προβλήματα, πλημμυρικά κυρίως. Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα Τενάγη και προ των Τεναγών. Είναι εικόνες από τα παλιά, πριν 5 χρόνια τα γνωστά προβλήματα που είχαμε. Μια εικόνα λίμνης. Και κάποιες εγκαταστάσεις, σπίτια κυρίως, σε υπόγειους χώρους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει. Η αποτίμηση, όμως, είναι εφόσον υποχωρήσουν τα νερά και αυτό ίσως να αργήσει λίγο, γιατί η βροχή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Ίσως και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή όπου αναμένουμε ένα καινούργιο σύστημα που θα επηρεάσει βασικά τις ανατολικές περιοχές του νομού. Ενδεχομένως την πεδιάδα της Χρυσούπολης και ανατολικότερα.

Έχει πέσει πάρα πολύ νερό. Το έχουμε πει και τις προηγούμενες μέρες. Το περιμέναμε σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία που μας έστειλε η ΕΜΥ. Το έδαφος είναι κορεσμένο και ό,τι νερό πέφτει εξοστρακίζεται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμυρικές ροές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουμε εκδήλωση καταιγίδων ή ραγδαία βροχή. Κάτι που συνέβη τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες προς Πέμπτη».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Για σήμερα  Παρασκευή είπε ότι «περιμένουμε μετά τις πρώτες πρωινές ώρες βελτίωση και αλλαγή των συνθηκών. Αυτό το σύστημα, πάντα σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, θα είναι σε πλήρη αποδρομή και ελπίζουμε να ανακουφιστούν και οι άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως έχουν πληγεί. Να μετρήσουν τις ζημιές τους και να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *