Σημείο αιχμής και για την Καβάλα η ρύθμιση των χρεών σε 120 δόσεις, όπως τόνιζει ο Ντ. Κλειτσιώτης

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ελεύθερων επαγγελματιών στην Καβάλα για την ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμία και την Εφορία. Ο φοροτέχνης λογιστής κ. Κλειτσιώτης σημείωσε πως  οι επαγγελματίες πρέπει  να ενημερωθούν αναλυτικά για την ρύθμιση αυτή.

Όπως ανέφερε «Είναι γεγονός ότι οι δόσεις αποτελούν το θέμα των ημερών.  Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη από τις εκλογές που είχαμε, τώρα ο κόσμος αρχίζει να ασχολείται και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει!

Μιλάμε για δόσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες, 120 στον αριθμό (μάλιστα θα μου επιτραπεί να σημειώσω ότι δόθηκε παράταση έτσι και αλλιώς μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) μια ρύθμιση που μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι το χρειάζονται.  Πριν η καταληκτική ημερομηνία ήταν 30 Ιουνίου οπότε η παράταση ήταν πολύ θετική.

Βέβαια και για τις φορολογικές δηλώσεις δόθηκε παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου. Όντως υπήρξε και υπάρχει ενδιαφέρον μια και πολλοί επιχειρηματίες, εμπορικός κόσμος είχε και έχει προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και με την φορεία. Άρα αυτό που πρέπει να δουν όσοι κάνουν ρύθμιση είναι ότι αν επιλέξουν λιγότερες από 120 δόσεις θα έχουν και μεγαλύτερο κούρεμα των προσαυξήσεων!

Αυτοί που επιλέγουν τις 120 δόσεις θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων τους μόνο 10%. Το επιτόκιο όμως που μπαίνει είναι 5% και επιλέγοντας τις 120 δόσεις αυτά που οφείλουν σήμερα μεγαλώνουν.

Να μην έχουν τη βεβαιότητα δηλαδή ότι θα μειωθεί το χρέος τους…. Θα ανέβει το ποσό του χρέους μια και υπολογίζονται οι τόκοι των 10 ετών.

Όσοι πάλι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να επιλέξουν αν αυτά που οφείλουν στον ΟΑΕΕ για παράδειγμα αν θέλουν να πάνε με τον καινούριο νόμο και να συνταξιοδοτηθούν αργότερα με τον καινούριο νόμο του Κατρούγκαλου ή αν θα πάνε με το παλιό σύστημα. Έχουν δηλαδή δύο επιλογές. Θα πρέπει βέβαια να συμβουλευθούν και κάποιο ειδικό οπότε δεν πρέπει να το κάνουν από μόνοι τους»

ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ο ίδιος μάλιστα έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Κάποιος ο οποίος οφείλει αυτή την στιγμή στον ΟΑΕΕ 20 χιλιάδες ευρώ και επιλέξει την ρύθμιση του με το νόμο Κατρούγκαλου, αυτές οι 20 χιλιάδες μπορούν να κατεβούν και στο μισό.

Αλλά αυτό θα έχει επίπτωση στην σύνταξη τους αργότερα. Για αυτό και λέω ότι δεν πρέπει από μόνοι τους να κάνουν διαδικασία αλλά να συμβουλευτούν και κάποιον ειδικό. Ιδίως αν θέλουν να πάρουν σωστή σύνταξη. Επομένως  έχει κάποια τρωτά  αυτή η κατάσταση και όλοι πρέπει να συμβουλευτούν ειδικούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *