«Σημασία έχει να δράσουμε συντονισμένα και με βάση την κατάσταση που έχουμε κάθε στιγμή» δηλώνει για τον κορωνοϊό ο Διευθυντής Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος

Σε σύσκεψη στο Δήμο Καβάλας συμμετείχε και ο Διευθυντής Υγείας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται συντονισμός όλων των φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση του ιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βρεθήκαμε με τους δημάρχους, ήταν πρωτοβουλία του κ. Μουριάδη αυτή η συνάντηση. Προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη, προκειμένου να έχουμε έναν συντονισμό και μια ομοιογένεια στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων στην παρούσα φάση, μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων. Αυτό έγινε σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε προηγηθεί στην περιφέρεια και τις οδηγίες που είχαμε πάρει από το υπουργείο Υγείας. Αυτό που έχει σημασία είναι να δράσουμε συντονισμένα, να δρούμε με βάση την κατάσταση που έχουμε κάθε στιγμή. Να είμαστε σε επαφή όλοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ό,τι αλλαγή υπάρχει. Το θέμα με τον κορωνοϊό είναι σε εξέλιξη, δεν είναι κάτι στατικό.  Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα παγκοσμίως και προφανώς επηρεάζουν και τη χώρα μας. Άρα και την περιοχή μας.

Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε σε συντονισμό και σε συνεργασία για να  κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «ανησυχώ αλλά δεν πανικοβάλλομαι. Ανησυχία υπάρχει διότι δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα εξελιχθεί αυτή η επιδημία. Δεν το γνωρίζουμε ακόμα και πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Ίσα- ίσα το πιο πιθανό είναι να εξαπλωθεί στην ανθρώπινη  κοινότητα παρά το αντίθετο. Θα δούμε. Προς το παρόν στη χώρα μας τα κρούσματα είναι λίγα, όλα σχετίζονται με ανθρώπους που ήρθαν από Ιταλία ή που είναι στο στενό τους περιβάλλον κι αυτό είναι προς το παρόν καλό.

Κανείς δεν ξέρει αν θα υποχωρήσει το καλοκαίρι. Ένας αναπνευστικός ιός σίγουρα υποχωρεί όταν καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες κι όταν οι χώροι είναι ανοιχτοί πλέον κι όταν η κατάσταση της υγείας των ανθρώπων βελτιώνεται λόγω της ζέστης. Γι’ αυτό και οι γρίπες μεταδίδονται το χειμώνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστεί. Όμως η συμπεριφορά του ιού είναι απρόβλεπτη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι θα γίνει τους επόμενους μήνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *