Σημαντικό χαρακτηρίζει το έργο της δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα η πρόεδρος του ΔΗΠΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά

Η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της δημάρχου κ. Τανάκα.

Η κ. Πρασσά έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα μας απαντώντας σε μία σειρά ερωτημάτων.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ερ:. Θα θέλαμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας από την 5ετή θητεία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Απάντηση:

Η συμμετοχή  στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μια απόφαση που όποια κι όποιος την λαμβάνει, θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι, πρέπει να εργαστεί σκληρά, συλλογικά και χωρίς χρονικά περιθώρια. Αυτό και έπραξα προσωπικά, δικαιώνοντας την εκτίμηση των ψηφοφόρων που μ επέλεξαν τότε και πιστεύω και τη Κυριακή στις 26 Μαίου, σύμφωνα με τα όσα μου εκφράζουν στην καθημερινή επικοινωνία που έχω μαζί τους,  όλες αυτές  τις μέρες. Έζησα σημαντικές στιγμές και μάλιστα αναλαμβάνοντας νευραλγικούς τομείς, διαπίστωσα ότι, αν ένα άτομο δεν έχει ενστερνιστεί από την πρώτη στιγμή την ευθύνη των αποφάσεων που καλείται να λαμβάνει σε καθημερινή βάση, αλλά και τον ρόλο του συμμετέχοντας στο δημοτικό συμβούλιο, δεν θα καταφέρει να δουλέψει προς όφελος των δημοτών. Η σύγκρουση,  με το  εγώ , για να στηρίξω  το ιδεώδες του ΕΜΕΙΣ είναι η πιο σημαντική  στιγμή που έχω βιώσει. Προτίμησα  το ΕΜΕΙΣ και δούλεψα γι αυτό. Σκληρά. Μ’ αυταπάρνηση. Ξεπερνώντας ιδεοληψίες, προσχηματισμούς κι έφθασα ακόμη και σε συγκρούσεις , για να γίνει αυτό που πρέπει. Αυτό που προσδοκούσαν οι δημότες, όταν έριχναν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο και με ψήφιζαν. Αυτή την εικόνα έχω και  στο μυαλό μου κάθε φορά που πρέπει  να τους εκπροσωπήσω λαμβάνοντας μια απόφαση.  

Ερ.: Διατελέσατε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και είσθε σήμερα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ. Πείτε μας για την εμπειρία σας στις δύο αυτές θέσεις και το έργο που επιτελέστηκε.

Απάντηση:

Για την ακρίβεια, διετέλεσα και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων. Η Δήμαρχος μου ανέθεσε την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής κι εδώ κι ένα χρόνο τη Προεδρεία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Αυτό που έχω να πω  είναι ότι, απ όποια θέση καλέστηκα να υπηρετήσω τον Δήμο Καβάλας, έκανα αυτό που ξέρω. Να οργανώνω. Να βάζω προτεραιότητες. Να δημιουργώ συνθήκες συνεργασίας με τους ανθρώπους που εργάζονται σε κάθε τομέα. Και βέβαια να θέτω στόχους. Αυτό έκανα και γι αυτό θεωρώ ότι και η Δήμητρα Τσανάκα, ως Δήμαρχος Καβάλας, αξιολογώντας το έργο που παράχθηκε σε κάθε τομέα, επιβεβαίωσε την προσφορά μου, με την πρόσκληση της να είμαι εκ νέου υποψήφια στο συνδυασμό ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. Φυσικά, όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στους τομείς που είχα την ανάλογη  διοικητική ευθύνη, έχουν καταγραφεί κι αποτυπώθηκαν και στους απαραίτητους απολογισμούς, τους οποίους κι έχω δημοσιεύσει για να γνωρίζουν οι δημότες το συνολικό έργο που παράχθηκε.  Αυτό που θα προσθέσω είναι ότι, τόσο στη προσωπική μου ζωή, όσο και στην αυτοδιοικητική μου πορεία, ακολουθώ τη φιλοσοφία της ταυτοσημότητας. Πολιτεύομαι όπως ζω και ζω όπως πολιτεύομαι. Δεν μπορώ να προσποιούμαι κάτι που δεν είμαι, ή να δηλώνω κάτι διαφορετικό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας πιστεύω.

Ερ. : Πως κρίνεται το έργο της Διοίκησης Τσανάκα;

Απάντηση:

Το έργο της διοίκησης Τσανάκα, θεωρώντας  ότι  μια Δήμαρχος λειτουργεί  όπως ο μαέστρος μιας ορχήστρας, ήταν για την περίοδο αυτή της πρώτης θητείας σημαντικό και ουσιώδες. Σημαντικό αφ ενός γιατί ο Δήμος Καβάλας, βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως να υποδεχθεί μετανάστες και να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, γεγονότα που χρειαζόταν ειδική διαχειριστική ικανότητα. Και ουσιώδες γιατί, χωρίς να φυγοπονήσει, έφερε τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες λειτουργίας που τον έχουν καταστήσει, εύρωστο και  με ξεχωριστή πολιτιστική και πολιτισμική θέση  σ όλο το Πανελλήνιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η αναγνώριση από την UNESCO του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, έγινε επί διοίκησης Τσανάκα. Ούτε οι βραβεύσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς,  τις οποίες είχα τη χαρά και την τιμή να παραλάβω εγώ προσωπικά το 2017, δόθηκαν χωρίς λόγο. Εν συντομία θα σας πω ότι,  όσα εύστοχα προγραμματίσθηκαν σε κάθε τομέα  πραγματοποιήθηκαν μέσα σ’  εύλογο χρονικό διάστημα και μάλιστα, σε μια περίοδο  με μειωμένη κατά 70% κρατική χρηματοδότηση στον Δήμο ( όπως κι όλους τους δήμους της χώρας) και χωρίς να ανοίξει κανένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Παρ όλες τις αντιξοότητες λοιπόν, καταφέραμε να ως διοίκηση, για να απαντήσω και για τη  συμβολή όλων, να επιτύχουμε αποτελέσματα, που αν δεν υπήρχε ο συντονισμός και η αντίληψη του δικαίου της ίδιας της Δήμητρας Τσανάκα, δεν θα είχαν επιτευχθεί. Κάτι που θα το δούμε την ερχόμενη Κυριακή να επιβεβαιώνεται, πιστεύω και προσδοκώ  από τους δημότες. Όσο για ίδια  την Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα,  προσωπικά θεωρώ ότι είναι, ρεαλίστρια. Αποτελεσματική. Φιλάνθρωπός.  Δίκαιη και με ξεχωριστές διοικητικές ικανότητες. Και έτσι νομίζω ότι, την βλέπουν και οι δημότες μας. 

Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα σας το προσωπικό προς τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Απάντηση:

Το μήνυμα μου είναι να κρίνουν αυστηρά μεν, δίκαια δε. Και το λέω αυτό γιατί εγώ ως χαρακτήρας έτσι κρίνω καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα. Όπως κι όταν βρεθούν μπροστά την κάλπη, να σκεφθούν με το εγώ μεν, αλλά και  με το ΕΜΕΙΣ. Γιατί η δύναμη του ΕΜΕΙΣ είναι μεγαλύτερη απ αυτή του εγώ αφ ενός. Κι αφ εταίρου ορίζει στον γενικό κανόνα την εξέλιξη των πραγμάτων σ ένα δήμο. Αυτό φυσικά που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι να κρίνουν τον κάθε συνδυασμό γι αυτό που μπορεί να προσφέρει κι αν είναι εφικτό. Εμείς ως ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ αυτό πρεσβεύουμε κι αυτό δηλώνουμε στους δημότες. Είτε δια στόματος Δημάρχου συλλογικά, είτε ατομικά  η κάθε υποψήφια κι ο κάθε υποψήφιος. Και βέβαια αν εκτιμούν και τη δική μου συμβολή στα δημοτικά δρώμενα, να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου. Θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό να μην το έλεγα αυτό,  παραμονές των εκλογών. 

Ερ.: Τέλος, πως κρίνετε την νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη.

Απάντηση:

Η μεταρρύθμιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ κατά την προσωπική μου άποψη, αλλάζει την όλη διοικητική φιλοσοφία των δήμων και βέβαια ενισχύει την συνεργασιμότητα μ ότι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά παίζει καθοριστικό ρόλο στην νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, ξεκινώντας από τον τρόπο εκλογής των υποψηφίων. Και επειδή αυτό το κομμάτι είναι το πιο επίκαιρο, θεωρώ ότι, την Κυριακή των εκλογών θα έχουμε μια αποτύπωση της δυναμικής της – του κάθε υποψήφιου, που θα δηλώνει και το κοινωνικό του έρεισμα.  Αυτό σημαίνει ότι, θα εκλεγούν όσες κι όσοι ξεπεράσουν τον μέσο όρο. Κατ επέκταση όσοι εξασφαλίσουν τους περισσότερους σταυρούς επιλογής θα συνθέσουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Τα υπόλοιπα θεωρώ ότι, είναι μεν πολλά και σημαντικά, αλλά θα μας απασχολήσουν μετά τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, αυτό που ενδιαφέρει τους υποψήφιους και εμένα φυσικά, είναι να διασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό των ψήφων ώστε να εκλεγούμε. Θεού θέλοντος πάντα και βέβαια με την εντολή των δημοτών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *