«Σημαντικό το δίκτυο συνυπευθυνότητας των δράσεων» εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης

Το πρόγραμμα «Co – ACTE: Χτίζοντας από κοινού με τους πολίτες το ιδανικό της συνυπευθυνότητας» ολοκληρώνεται και στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου  πραγματοποιεί την 3η Διεθνή Συνάντηση των Περιφερειών της Συνυπευθυνότητας (3rd International Meeting of Co-responsibility Territories) στην Braine L’Alleud (Βέλγιο) όπου και μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου που διήρκεσε συνολικά 18 μήνες. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα διοργανωθούν θεματικά σεμινάρια με θέμα καλές πρακτικές στον τομέα της πρόνοιας και της αλληλεγγύης και θα το παρακολουθήσουν φορείς, εκπρόσωποι  πόλεων, ΜΚΟ, από όλη την Ευρώπη και εκπρόσωποι της Κοινότητας.

Η αποστολή του Δήμου Καβάλας που θα συμμετάσχει στην τελική αυτή συνάντηση του προγράμματος θα αποτελείται από τους Δημοσθένη Τουλκίδη, Εντεταλμένο Σύμβουλο Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, Αθανάσιο Δέλιο, Νομικό Σύμβουλο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας και Μαρία Στεργίδου, Ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου  τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας θα συντονίσουν το εργαστήριο με θέμα την Τρίτη Ηλικία, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσουν τη δράση «4» (project «4») που πραγματοποίησαν πριν από λίγους μήνες στις γυναίκες των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Καβάλας, με θέμα τις μορφές βίας που δύναται να δεχθεί μία γυναίκα. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης, έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Αυτό είναι ένα δίκτυο πόλεων που είχε ξεκινήσει το 2012-13 και στο οποίο είχε πάνω από 200 πόλεις ως μέλη.  Σε αυτή την 3ετή θητεία η Καβάλα είναι μέλος του Δ.Σ. και ουσιαστικά προεδρεύει. Κάθε 4 χρόνια το δίκτυο κάνει διεθνής συνάντηση με συμμετοχές και εκτός Ευρώπης ενώ παίρνει και κάποιες αποφάσεις για τις δράσεις που θα κάνει και θα προγραμματίσει βέβαια αρχικά για το μέλλον.

Στις δράσεις αυτές είναι και η εκλογή του νέου Δ.Σ. Στα πλαίσια αυτού του δικτύου από πέρσυ καταθέσαμε και πρόταση που εγκρίθηκε και αφορά σε δράση επέκτασης του δικτύου και επιχορήγησης των συναντήσεων του ώστε μέσα από αυτό να μπορέσει να συνεχίσει τις δράσεις του.

Δράσεις που έχουν να κάνουν με τη διαβούλευση, με την συνυπευθυνότητα της δράσης του πολίτη και στις αποφάσεις. Παράδειγμα, μια μεθοδολογία με την οποία μπορείς με εύκολο και κατανοητό τρόπο δημιουργώντας ομάδες πολιτών με κοινό προφίλ και δράση να εξάγεις συμπεράσματα για το τι ακριβώς χρειάζονται οι πολίτες, Με βάση αυτό το συμπέρασμα είχε βγει και η αγωνία του κοινού για την υγεία και έτσι βγήκε και το ΣΤΗΡΙΖΩ, τα Κοινωνικά Φαρμακεία κλπ. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση και μέσα από το together δοκιμάσθηκε και πέτυχε η προσπάθεια οπότε τώρα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια και το μέλλον της προσπάθειας. Η συνάντηση είναι στις Βρυξέλλες και θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Εμείς θα κάνουμε τις παρουσιάσεις μας και παράλληλα θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση