Σημαντική η ανταπόκριση του κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΠΝΟΗΣ

Ο Σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί «ΠΝΟΗ» διοργάνωσε το χριστουγεννιάτικο Bazaar του στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλάι της Εθνικής Τράπεζας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Χατζηβαρύτη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το παζάρι μας περιλαμβάνει όλα τα είδη που δουλέψαμε οι καλλιτέχνιδες αυτό το διάστημα. Δηλαδή χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, στεφάνια, είδη ραπτικής και τα ωραία χειροποίητα γλυκά που έφεραν οι εθελόντριες και τα μέλη μας. Και τα διαθέτουμε όλα για την ενίσχυση των σπουδαστικών επιδομάτων. Φέτος είναι πολλά τα είδη και είναι όλα χειροποίητα. Μας πλαισιώνει πολύς κόσμος, μας αγαπάει και θεωρώ ότι είναι και μια μεγάλη ικανοποίηση για μας, που το έργο μας είναι αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας. Έχουμε πράγματα από 2 μέχρι 25 ευρώ. Αυτά που έχουν πολύ κόπο, πολλά υφάσματα ή είναι δύσκολα στο να δουλευτούν, ο κόπος των ανθρώπων πρέπει να πληρώνεται. Και βεβαίως κανείς δεν αμείβεται από μας. Ούτε το διοικητικό συμβούλιο, ούτε οι εθελόντριες. Αυτό που μετράει στο σύλλογο ΠΝΟΗ είναι η προσφορά και το αποτέλεσμα ενισχύει παιδιά που βρίσκονται εκτός Καβάλας και σπουδάζουν.

Έχουμε νέους και παλαιότερους εθελοντές που πραγματικά μας βοηθούν και είναι πολύτιμη η συμπαράστασή τους. Συνήθως 10 άτομα φεύγουν 12 έρχονται. Κι αυτό είναι σπουδαίο για μας. Σε εποχές σαν αυτήν που ο εθελοντισμός βρίσκεται σε μία άνθηση, ωστόσο τα νέα παιδιά δύσκολα τα προσεγγίζεις, δεν είναι ελκυστική σαν δραστηριότητα. Καλό θα είναι τα νέα παιδιά να έρθουν να μας γνωρίσουν. Ας μην γίνουν φίλοι, ας έρθουν να μας γνωρίσουν για να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά τα επόμενα χρόνια».

ΤΡΟΦΙΜΑ

Πρόσθεσε ότι «πριν τα Χριστούγεννα θα μοιράσουμε τρόφιμα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Όπως κάθε μήνα. Απλώς θα έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα τροφίμων. Πάρα πολύ μεγάλη δωρεά και προσφορά είχαμε σε λάδι. Έχουμε 100 κοτόπουλα όπως κάθε χρόνο που μας κάνει δωρεά η ΚΡΕΚΑ, εκτός από τα κρέατα. Έχουμε είδη σπιτιού, είδη καθαριότητας. Η διανομή θα γίνει την Τρίτη 17 του μηνός. Οι οικογένειες θα λάβουν μήνυμα για να έρθουν να πάρουν τα τρόφιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα είναι πιο ενισχυμένη αυτήν τη φορά η χορηγία σε τρόφιμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *