Σημαντική επετειακή εκδήλωση από το Σύλλογο ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια την προσεχή Δευτέρα

Επί 16 χρόνια ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ προσφέρει αδιάκοπα στην τοπική κοινωνία και όπως έγινε γνωστό από την πρόεδρο του κ. Χατζηβαρύτη αναμένεται να διοργανώσουν μία μεγάλη εκδήλωση επετειακού χαρακτήρα.

Στις δηλώσεις της συγκεκριμένα η κ. Χατζηβαρύτη σημείωσε πως «μπήκαμε και στον 17ο χρόνο. Είναι αδιάλειπτη η παρουσία του συλλόγου με ποικίλες δράσεις, με πολύ μεγάλη εθελοντική προσφορά και από τα μέλη μας και από τον κόσμο που πραγματικά μας κάνει να θέλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας γιατί είναι πολύ δίπλα μας».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Για την εκδήλωση ανέφερε πως «στο κινηματοθέατρο Όσκαρ τη Δευτέρα στις 8 μμ θα παρουσιάσουμε ένα οδοιπορικό του συλλόγου ΠΝΟΗ από το 2001, από την ίδρυση του συλλόγου, από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες, καθώς έτσι ξεκίνησε ο σύλλογος. Τα πρώτα μέλη ήταν οι γονείς των παιδιών που είχαν ιδιαίτερα προβλήματα και δεν είχαν πρόσβαση ούτε στο χώρο του παιχνιδιού ούτε στο χώρο του σχολείου, άνθρωποι οι οποίοι είχαν λαμπρές ιδέες και ξεκινήσανε πιέζοντας την Πολιτεία για να δημιουργηθούν τα τμήματα ένταξης, να γίνουν δράσεις μέσα στην πόλη που θα μπορούν τα παιδιά να εμφανίζονται και να μη μένουν κλεισμένα στα σπίτια τους, με δωρεάν ιατρικές παρακολουθήσεις. Άνθρωποι που και λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους είχαν διαπιστώσει ότι αυτά τα παιδιά υστερούσαν πάρα πολύ σε σχέση με το πώς συμπεριφερόταν η Πολιτεία απέναντι στα παιδιά που δεν είχαν προβλήματα αναπηρίας. Από κει και ύστερα ο σύλλογος προχώρησε μέχρι το 2007 σε αυτήν την κατεύθυνση, αργότερα όμως είδαμε ότι ήταν άδικο και για τα παιδιά τα υπόλοιπα που αντιμετώπιζαν προβλήματα περιθωριοποίησης λόγω της ακραίας φτώχιας που αντιμετώπιζε η οικογένεια, με προβλήματα βίας, που χρειάζονταν ψυχική υποστήριξη οι γονείς και τα παιδιά, κι έτσι αφού επέτρεπε το καταστατικό το συλλόγου μεγαλώσαμε τη βεντάλια των δράσεων και περιλάβαμε και τα παιδιά της πόλης τα οποία ζούσαν σε άλλες συνθήκες».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Αναφερθείσα στο τι περιλαμβάνει η εκδήλωση, η κ. Χατζηβαρύτη σημείωσε πως «η εκδήλωση θα έχει ένα βιντεάκι που θα δείχνει ακριβώς πώς μετεξελίχθηκαν τα πράγματα με τις εκδηλώσεις που κάναμε τότε, με τους ανθρώπους που ήταν στα προηγούμενα Δ.Σ., με τις παρεμβάσεις που έγιναν. Στο δεύτερο μέρος η χορωδία Προνόμιον με μαέστρο τον κ. Κατιώνη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τραγουδιών και θα κλείσει έτσι αυτή η προσπάθεια για να κοινοποιήσουμε στον κόσμο της Καβάλας τι κάνουμε, γιατί μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, που πάνε τα λεφτά που μας δίνουν οι χορηγοί και τι οφέλη έχει η πόλη από τη δράση του συλλόγου ΠΝΟΗ. Ο εθελοντής χρειάζεται τη στήριξη για να μπορεί να προσφέρει χωρίς να αισθάνεται ότι λοιδορείται από διάφορες κριτικές κακές και κακόπιστες. Είμαστε μη αμειβόμενα όλα τα μέλη και τα στελέχη του Δ.Σ. του συλλόγου και το κάνουμε γιατί πραγματικά το θέλουμε. Είναι κάτι το οποίο μας πραγματώνει και μας γεμίζει. Δεν θέλουμε όμως να σκέφτεται ο κόσμος ότι υπάρχει κάτι από πίσω το οποίο ενδεχομένως να είναι υστερόβουλο. Εγώ είμαι στο σύλλογο από το 2007 μέχρι σήμερα, δεν έχω διαπιστώσει ποτέ μα ποτέ, το λέω με το χέρι στην καρδιά, να υπήρξε θέμα προβολής ανθρώπου που προσφέρει στο σύλλογο ΠΝΟΗ για να έχει ίδια οφέλη. Το ομολογώ με το χέρι στην καρδιά» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση