Σημαντικές εργασίες έγιναν στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας με χορηγία του ΤΑΡ

Η Εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ προχώρησε προσφάτως σε μία χορηγία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλιάς Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και μέλος του συλλόγου κ. Γιάννης Προμούσας έκανε σχετικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η  Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε – χαρακτηρίζοντας την ως πολιτιστική- τη χορηγία του αγωγού ΤΑΡ προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Καβάλας. Η χορηγία αφορά ποσό 9.920 ευρώ. Ο ΤΑΡ δίνει τα χρήματα στον συγκεκριμένο σύλλογο για «…τη διεκπεραίωση εργασιών για τη βελτίωση και αποκατάσταση τμήματος μονοπατιού μήκους διακοσίων μέτρων (200μ) εκατέρωθεν του Nερόμυλου, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Καβάλας, στην τοπική ενότητα Παλαιάς Καβάλας ,στην δημοτική ενότητα Φιλίππων».

Το Υπουργείο έλαβε γνώση της χορηγίας προ μηνός, τότε του στάλθηκε η σύμβαση που υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Προμούσας «Είναι γεγονός ότι έχουμε την παραπάνω χορηγία. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα όμως καταφέραμε να κάνουμε  τις εργασίες πάνω στις γραμμές της σύμβασης. Όλο αυτό βέβαια ξεκίνησε από μια επίσκεψη του βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη στην περιοχή της Παλαιάς Καβάλας και εκεί τον ενημερώσαμε για την κατάσταση του μονοπατιού. Μεσολάβησε να έρθει σε επαφή και να δούμε το χορηγικό ενδιαφέρον του ΤΑΡ για το μονοπάτι αυτό. Όντως η εταιρεία του ΤΑΡ ζήτησε κάποια στοιχεία και συναποφασίσαμε με το Δ.Σ. να γίνουν κάποιες εργασίες. Έτσι μας χορηγήθηκαν  9920 χιλιάδες ευρώ. Εμείς προτιμήσαμε να γίνει μια σωστή παρέμβαση έστω και τμηματική. Έτσι και επιλέξαμε το σημείο πέριξ του νερόμυλου, ένα σημείο με μεγάλη επισκεψημότητα.

Εκεί πηγαίνουν σχολεία, ομάδες, σύλλογοι ενώ εκεί γίνεται και το φεστιβάλ Wood Water Wild που φιλοξενεί περί τις 5000 πολίτες.  Επιλέξαμε αυτό το σημείο, ο ΤΑΡ έστειλε τα χρήματα, ο εργολάβος τελείωσε τις εργασίες και το κομμάτι είναι έτοιμο».

ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΚΑΘΥΛΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Αυτό που έγινε έως τώρα ήταν αποκαθήλωση της ξύλινης περίφραξης, έχει αποκατασταθεί με νέα. Έγινε όμως και συντήρηση με βερνίκι, καθαρίσθηκε το οδόστρωμα και έφτιαξε στο σύνολο η εικόνα του μονοπατιού. Η χορηγία ήρθε με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου και ο ΤΑΡ άμεσα έδωσε τα χρήματα.  Έγινε η σύμβαση, το ποσό πήγε στον εργολήπτη . Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε επαφή με τον ΤΑΡ αλλά δεν είχε ευοδώσει. Αυτή την φορά τα καταφέραμε.

Εξάλλου το χειμώνα εργασίες δεν γίνονται. Την άνοιξη δεν γίνεται γιατί επίκειται το φεστιβάλ. Αν δεν τελείωναν οι εργασίες; Για αυτό και η εποχή  η καλύτερη ήταν το καλοκαίρι. Οι βροχοπτώσεις φέρουν ροή μεγάλη νερού μέσα στο ρέμα και όχι στο δρόμο.

Εμείς τώρα συνεχίζουμε ενώ ήδη ως σύλλογος έκανε οχλήσεις και πετυχαίναμε παρεμβάσεις τύπου λίφτινγκ. Αλλά χρειάζονται παρεμβάσεις ουσίας μια και μιλάμε για ένα εκτεθειμένο μονοπάτι σε όλα τα καιρικά φαινόμενα. Εγώ θα θέσω το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  Καβάλας ώστε να περιληφθεί κάτι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται όχι για ένα απλό μονοπάτι αλλά για έναν περιβαλλοντικό θησαυρό που έχει ο Δήμος Καβάλας. Αλλά και Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ είναι ένα εξαιρετικό οικοδόμημα που επίσης πρέπει να συντηρηθεί. Άρα πρέπει ο Δήμος Καβάλας να βρει τρόπο συντήρησης των μονοπατιών αυτών. Πραγματικά αναδεικνύουν τον ορεινό όγκο του δήμου μας. Είναι ένας υπέροχος ορεινός όγκος που πρέπει να αναδείξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *