Σημαντικά έργα στο Δήμο Καβάλας θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και τον βουλευτή Νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριο Λαζαρίδη, είχε προχθές ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος συζήτησε με τον κ. Μουριάδη και τον κ. Λαζαρίδη τα προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Καβάλας, καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές του. Ο Υπουργός Εσωτερικών τους ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της υδροδότησης των έργων του δήμου Καβάλας, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», με το ποσό των 3 εκ ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, το οποίο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση του νερού και στη βελτίωση της ποιότητάς του.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι «η ουσία της υπόθεσης ήταν ότι έπρεπε  να κατέβω στην Αθήνα για να συναντηθούμε με το κ. Θεοδωρικάκο διότι έχει να μου ανακοινώσει κάτι σημαντικό. Πήγα και μου ανακοίνωσε, μαζί με τον κ. Λαζαρίδη οποίος είχε κλείσει και άλλα ραντεβού, ότι χρηματοδοτείται το έργο των 3 εκ που αφορά την τοποθέτηση καινούργιων ρολογιών που θα μπορούν με σύγχρονο τρόπο να γίνεται η καταγραφή και όχι να κάνει τον κασκαντέρ ο κάθε υδρονομέας για να δει την κατανάλωση σε κάθε ρολόι. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο έχει ξεκινήσει αν δεν κάνω λάθος και από τον κ. Σιμιτσή και στη διοίκηση της κας Τσανάκα. Και έπρεπε να γίνει χρηματοδότηση. Την κυνηγάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι επισκέψεις μου στην Αθήνα έχουν έναν λόγο. Ένας από αυτούς τους στόχος επετεύχθη. Επίσης, μας υποσχέθηκε ότι θα ενταχθούν οι στάσεις των λεωφορείων, οι πυρασφάλειες στο πρόγραμμα Φιλόδημος και ακόμη ένα έργο το οποίο θα κοιτάξει να το εντάξει. Με τον καινούργιο αναπτυξιακό Νόμο, οι στάσεις των λεωφορείων, αστικών και υπεραστικών, περνάνε στους δήμους. Είναι, πλέον, ξεκάθαρο. Οι ευθύνη είναι πλέον μεγαλύτεροι στους δήμους».

ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών είπε ότι «για το παλιό Νοσοκομείο συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε τη σύμβαση, να την επικαιροποιήσουμε, να κατέβει στην Αθήνα ο νομικός του Δήμου Καβάλας κ. Αγελαράκης να συνεννοηθεί με τον οικονομικό του υπουργείου Οικονομικών κι εκεί ελπίζω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Τα χρήματα θα πηγαίνουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι να γίνει το δικαστήριο και ότι μπορεί ο δήμος να διαχειριστεί την εκμετάλλευση του. Και μετά ξεκινάει ο αγώνας για να βρεθεί επενδυτής για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το Νοσοκομείο. Αν γίνει θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την πόλη, διότι θα ανοίξουν και πολλές θέσεις εργασίας αλλά αυξάνονται και οι ξενοδοχειακές κλίνες.

Επίσης αυτό που δρομολογούμε και είναι μεγάλη επένδυση για το Δήμο Καβάλας, είναι οι ενεργειακές κοινότητες οι οποίες πρέπει να στηθούν για να μπορεί να παράγει ρεύμα ο δήμος που θα το μειώνει από τα λειτουργικά του έξοδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *