«Σημαντικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο» δηλώνει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης

Συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ  με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Αντωνιάδη, συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν την Καβάλα.  Όπως τόνισε «Άλλη μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ όπου για πρώτη φορά είχαμε την συνεδρίαση με το νέο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτσιο ο οποίος είναι σημειωτέον ήταν ήδη Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και τώρα προΐσταται ως Περιφερειάρχης. Η ζωή συνεχίζεται, η διοίκηση συνεχίζεται.  Μας άφησε μια διαθήκη ο Γιώργος  Παυλίδης και τώρα πια ο νέος Περιφερειάρχης έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια στο σύνολο της και μάλιστα έγινε και σύσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας με την συμμετοχή και των υπηρεσιακών παραγόντων και ήδη υπέγραψε έργα και για την περιφερειακή ενότητα της Καβάλας, δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη. Προσπαθούμε κάθε στιγμή για κάτι καλό.  Ένα πολύ σημαντικό έργο είναι ότι εντάχθηκε η κατασκευή του έργου δικτύου ύδρευσης της Καβάλας στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογισθεί κανείς την σημασία του. 5 εκ. 800 χιλιάδες ευρώ θα αξιοποιηθούν για ένα έργο που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών της Καβάλας και αφορά την επάνω ζώνη του δικτύου και άλλα τρία έργα εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας επίσης θα προχωρήσουν για την περιοχή μας».

ΣΤΟΝ ΝΕΣΤΟ

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και σε 2 έργα που εγκρίθηκαν. «Το ένα αφορά στη διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Ερατεινού – Χρυσούπολης, με 650 χιλιάδες ευρώ κόστος, ένα στραγγιστικό έργο στο αγρόκτημα της Πετροπηγής, προϋπολογισμού 50 χιλιάδες ευρώ και ένα ακόμη σημαντικό έργο αφορά τον καθαρισμό και την βελτίωση της κεντρικής τάφρου στα Τενάγη των Φιλίππων, προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ.

Αυτό το τονίζω μια και περίπου 1 εκ ευρώ σε εποχή κρίσης δίδονται για να λυθούν προβλήματα στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΔΙΟΔΙΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Συζήτηση έγινε και για τα διόδια της περιοχής μας μια και το Περιφερειακό Συμβούλιο αντιτίθεται σε νέους σταθμούς σε όλο το μήκος του δικτύου της περιοχής μας. Απλά όταν ειπώθηκε το ερώτημα αφορούσε στην περιφερειακή ενότητα Έβρου. Για αυτό και αρχικά συμφωνήσαμε να συσταθεί μια τριμερής επιτροπή που θα βάλει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και με επιχειρήματα θα εκφράσει τις θέσεις ενάντια σε νέα διόδια. Θα γίνει και υπόμνημα που θα υπογραφεί  από όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας μας, ώστε αυτό να σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και εκεί να δηλώνεται η αντίθεσή μας στην επιβολή νέων σταθμών και αν συζητηθεί μέσα στο Κοινοβούλιο το όλο θέμα να υπάρχει και η δική μας αντίδραση. Ο καθείς είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν μπορείς να υπογράφεις ένα υπόμνημα και μετά στη Βουλή να ψηφίζει το αντίθετο. Ο καθείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *