Σε φάση κινητοποιήσεων οι συνταξιούχοι και της Καβάλας

Σε φάση δυναμικών κινητοποιήσεων εισέρχονται το επόμενο διάστημα οι συνταξιούχοι, όπως τόνισε από την Καβάλα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Παναγιώτης Πάλμος.

Χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνταξιουχικών σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Π.Ε. Σερρών, με σκοπό την ενημέρωση για την μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

’’Μετά από συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα όλων των ομοσπονδιών των συνταξιούχων και  παίρνοντας υπόψη ότι η 1η Οκτωβρίου είναι η μέρα της τρίτης ηλικίας, αποφασίστηκε να τη μετατρέψουμε σε αγωνιστική κινητοποίηση και για αυτό πραγματοποιούνται συσκέψεις προετοιμασίας σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και μία από αυτές είναι και Καβάλα σήμερα. Σκοπός μας είναι να προετοιμάσουμε τις 15 συγκεντρώσεις, οι οποίες θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με περιεχόμενο τέτοιο που να ικανοποιεί τις ανάγκες των συνταξιούχων, μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πάρα πολλά κενά και μας πήρε πάρα πάρα πολλά’’, ανέφερε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Πάλμος.

ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

’’Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. δεν μας καλύπτουν. Οι συνταξιούχοι για τρία χρόνια δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ, ούτε από το αφορολόγητο, ούτε από την κατάργηση της αλληλεγγύης, ούτε από όλα τα ζητήματα που έβαλε, ο Πρωθυπουργός για αυτό εμείς δεν περιμένουμε τίποτα ούτε και από τον προϋπολογισμό. Βγαίνουμε στους δρόμους, αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Τα αιτήματά μας είναι καταγεγραμμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Την 1η Οκτώβρη που θα γίνει η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό θα βάλουμε και πάλι τα ίδια αιτήματα συμπληρωμένα με ότι οι ανάγκες έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα’’.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Ερωτηθείς αναφορικά με τα αναδρομικά κι αν θεωρεί ότι οι συνταξιούχοι εν τέλει θα τα λάβουν, ο κ. Πάλμος απάντησε: ’’Όσον αφορά τα αναδρομικά πρέπει να λήξει αυτό το ζήτημα. Ο Πρωθυπουργός είπε στην έκθεση Θεσσαλονίκης ότι θα υλοποιήσει τις δικαστικές αποφάσεις, όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς είπε ότι αυτό θα γίνει εφόσον δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος. Εάν λοιπόν βγουν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου ή του Συμβουλίου Επικρατείας και κριθεί ο ’’νόμος Κατρούγκαλου’’ αντισυνταγματικός είναι σαν να πέσει ένας ψύλλος από το φεγγάρι και να προσπαθούμε να τον πιάσουμε από κάτω. Ο Πρωθυπουργός ενώ έλεγε ότι θα καταργήσει τον ’’νόμο Κατρούγκαλου’’ δεν λέει πλέον καμία κουβέντα. Πρέπει να βρεθούν πάνω από 10 δισεκατομμύρια  ευρώ και για να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση. Άρα δεν πρόκειται να δοθούν τα χρήματα αυτά ποτέ.  Για αυτό το ζήτημα κατεβαίνουμε στους δρόμους, για να μην ελπίζει κανείς σε δικαστήρια και λοιπά, αλλά να πιστεύουν στους αγώνες και για αυτό προετοιμάζουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζί με το εργατικό κίνημα στις κινητοποιήσεις’’.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *