Σε φάση ανάκαμψης είναι από χθες η κατάσταση μετά την επέλαση του χιονιά σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ.  Μαρκόπουλο

Ελεγχόμενη είναι πλέον από χθες η κατάσταση και όλο το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό πλην Ορφανού,  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.  Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και πως η όλη κακοκαιρία τους έχει οδηγήσει και σε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με το επόμενο «κτύπημα»..

Στις δηλώσεις του χθες το πρωί ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «σήμερα (σ.σ. χθες) η κατάσταση είναι σε μια φάση ανάκαμψης, από το βράδυ της Πέμπτης έχουν καθαριστεί όλα τα σημεία του επαρχιακού και εθνικού δικτύου του νομού. Εξαιρείται η παραλιακή Εγνατία η οποία είναι εκτός κυκλοφορίας και εκεί ισχύει η απαγόρευση που εξέδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας ο κ. Γκράνας. Ούτως ή άλλως και αυτή θα καθαριστεί σήμερα (σ.σ. χθες) προκειμένου να αρχίσει η κυκλοφορία χωρίς προβλήματα. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθαρίστηκαν όλα τα σημεία από τον Παράδεισο μέχρι το Οφρύνιο και από τη Λεκάνη μέχρι τα Λιμενάρια και τον Ποτό. Έγινε μια καλή προσπάθεια προκειμένου όλα αυτά να είναι σε καλή κατάσταση, να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Κι από κει και πέρα κάναμε και μια παρέμβαση όπως μας ζητήθηκε, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε το πάρκινγκ του Νοσοκομείου γιατί και εκείνο πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ήταν εύκολο γιατί πολλά αυτοκίνητα ήταν διάσπαρτα μέσα και δεν μπορούσαν να κινηθούν τα μηχανήματα, παρόλα αυτά κάνουμε μια προσπάθεια πάντα για το καλύτερο δυνατό. Και τονίζουμε όμως ότι ακόμα και τώρα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή προκειμένου να μην έχουμε θέματα με τους ανθρώπους, καθώς μπορεί σε μια στροφή να έχει σχηματιστεί πάγος λόγω του κρύου και να γίνει ένα ατύχημα. Θέλει προσοχή».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Συμπλήρωσε δε πως «θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και για τη συνεργασία και για την κατανόηση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους υπαλλήλους οι οποίοι υπερέβησαν τον εαυτό τους προκειμένου να μπορέσουμε να τα φέρουμε εις πέρας. Συμπερασματικά θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Θεωρώ ότι ήμασταν οργανωμένοι. Οι Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα έχουμε μια πάγια λογική και διατηρούμε δύο εργολαβίες αποχιονισμού με ιδιώτες, μία στη Θάσο και μία στην Καβάλα. Πρέπει όμως να δούμε, καλό είναι να προμηθευόμαστε αλάτι, είναι πιο ευέλικτο, καλό είναι να κάνουμε τη διαδικασία προμήθειας ενός μηχανήματος που χρειαζόμαστε, πρέπει όμως να βρούμε έναν τρόπο να μπορούμε να εξασφαλίζουμε και επιπλέον χειριστές. Γιατί οι χειριστές που έχουμε είναι πολύ λίγοι, οι άνθρωποι δούλεψαν 24ωρα συνεχόμενα και πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *