Σε τάξη εισέρχεται σταδιακά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Σε τάξη σταδιακά εισέρχεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας καθώς έχουν απομακρυνθεί τα περισσότερα ογκώδη αντικείμενα αλλά και τα κλαδιά από συνοικίες της Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη αναμένουν να προσληφθούν και οι 52 μόνιμοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι «αρχίζουμε να το ελέγχουμε, πια, το κομμάτι. Έχουμε μαζέψει τον μεγάλο όγκο από τα στρώματα, τους καναπέδες κλπ που υπήρχαν. Πιστεύω αυτήν τη στιγμή το ελέγχουμε. Έχουν μείνει σε κάποια σημεία. Βγαίνουν τα συνηθισμένα δρομολόγια, τα 2-3 φορτηγά, πιστεύω θα το τελειώσουμε το κομμάτι αυτό. Από ‘κει και πέρα, είμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) στη Νέα Καρβάλη λόγω Έκθεσης. Τον κεντρικό δρόμο και τις παράπλευρες οδούς θα τους καθαρίσουν τα φορτηγά για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Είμαστε στο κλειστό της Καλαμίτσας που έχουν αγώνες με τα αμαξίδια. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τους χώρους κάτω από τις κερκίδες για να είναι προσβάσιμες και να αφήσουν τα αμαξίδια. Πιστεύω ότι θα τελειώσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) κι αυτό το κομμάτι».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε ότι αφορά το προσωπικό που περιμένει η υπηρεσία, είπε ότι «δημοσιεύθηκε την Τετάρτη η πρώτη φάση, 52 άτομα στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Αυτοί σε ένα 10ήμερο θα έχουν ορκιστεί και θα έρθουν κανονικά στη δουλειά τους. Είναι τα άτομα τα οποία δεν υπάρχουν στην καθαριότητα γιατί από την 3Κ που περιμένουμε, γύρω στα 47-50 άτομα ήδη δουλεύουν. Αυτοί που έχουν δημοσιευθεί είναι τα άτομα που δεν εργάζονται. Οπότε σε καμία βδομάδα και με αυτούς που εργάζονται και με αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι μέσα στον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι».

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

Για την ανακοίνωση που εκδόθηκε για περιορισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, είπε ότι «είναι τα παιδιά της 3Κ που δεν είναι στους τελικούς πίνακες, που φεύγουν όταν θα έρθουν οι άλλοι σε 10 μέρες, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να πάρουν τα ρεπό και τις άδειές τους για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και να μην έχουμε ευθύνες σε τυχόν προσφυγές τους κλπ. Δεν είναι σοβαρό το κομμάτι, είναι μερικοί δρόμοι οι οποίοι είναι μικροί, έχουν ελεγχθεί πως δεν έχουν πρόβλημα αλλά και πάλι αν προκύψει και δούμε κάποιους κάδους μεγάλους θα πάνε κάποια απορριμματοφόρα και θα τους αδειάσουν. Είναι κάτι σύνηθες που γίνεται πολλά χρόνια. Φθινόπωρο, χειμώνα που δεν είναι μεγάλη η ποσότητα στους κάδους, να γίνεται αυτό. Είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *