Σε πολύ υψηλά ποσοστά εφαρμόζεται ο Αντικαπνιστικός Νόμος στις επιχειρήσεις της Καβάλας

Σε πολύ υψηλά ποσοστά εφαρμόζεται ο Αντικαπνιστικός Νόμος στις επιχειρήσεις της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο οι συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος εφαρμόζει τον νόμο.

Ο κ. Χατζηχρήστος είπε ότι «η εικόνα είναι ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τη νέα κυβέρνηση να επιβάλλει την εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα. Ό νόμος υπάρχει εδώ και μία δεκαετία. Αυτό που προκύπτει είναι ότι θα εμπλακεί και η αστυνομία στον έλεγχο κατά του καπνίσματος και οι αλλαγές από μία τροπολογία που θα έρθουν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων που θα είναι δυσκολότερο να καπνίζει κάποιος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εμείς εδώ στην Καβάλα είμαστε πιο εκπαιδευμένοι, γιατί η υπηρεσία τα χρόνια που πέρασαν είχε ενεργό ρόλο στον έλεγχο και την εφαρμογή του νόμου. Άρα θα μας κακοφανεί λιγότερο εμάς τους Καβαλιώτες. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι θα είναι δυσκολότερο σε κάποιον να καπνίζει στον εξωτερικό χώρο, πλέον».

ΝΕΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Για το αν πλήττει ο νόμος τα καταστήματα είπε ότι «οποιαδήποτε αλλαγή έχει και τα αποτελέσματα είτε θετικά είτε αρνητικά. Πιστεύω ότι, όπως όλα τα πράγματα, ακόμη και το κάπνισμα είναι μια συνήθεια, έτσι θα γίνει συνήθεια και να πίνουμε τον καφέ μας χωρίς τσιγάρο. Νομίζω ότι με τις έρευνες που έχουν γίνει, για καλό μας γίνεται. Πέρα του ότι ένας που έχει αυτό το πάθος, θα του φέρει δυσκολία στο να μάθει έναν καινούργιο τρόπο».

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Για την αγορά, γενικά, είπε ότι «η αγορά γενικότερα και με βάση το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με την έρευνα που έχει κάνει, δείχνει να υπάρχει ένας καινούργιος  άνεμος ανάπτυξης. Οι δείκτες άρχισαν να ανεβαίνουν. Βέβαια, αυτό δεν το έχουμε νοιώσει ακόμη εμείς σαν επιχειρήσεις, αλλά η αγορά άρχισε να κινείται δειλά. Πιστεύω ότι αυτό θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και να καταφέρουμε επιτέλους να ανοίξουνε οι αγορές και να αρχίσει ο καταναλωτής να κινείται με ευκολία και να έρθουν οι επιχειρήσεις στους καιρούς που ξέραμε. Από ‘κει και μετά, είναι μια περίοδος που ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε  καλά και το κυριότερο να είναι ευνοϊκός ο καιρός για να δουλέψει η αγορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *