Σε πλήρη ετοιμότητα το δίκτυο της ΔΕΗ στην Καβάλα να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση του καλοκαιριού

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι τα δίκτυα της ΔΕΗ λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, όπως δηλώνει ο Διευθυντής της ΔΕΔΗΕ κ. Σάββας Τακίδης. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά η συντήρηση των δικτύων είναι σε 12μηνη βάση και για αυτό είναι σε άριστη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κ. Τακίδης αν είναι σε ετοιμότητα τα δίκτυα σημείωσε πως «ο αγώνας της συντήρησης των δικτύων είναι 12μηνος. Δεν είναι μόνο της θερινής περιόδου, γίνεται μια 12μηνη προσπάθεια σε όλο το Νομό Καβάλας και στη Θάσο, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση. Η ζήτηση αυτή την εποχή αυξάνεται συνεχώς, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνεται η ζήτηση ενέργειας. Νομίζω ότι το δίκτυο ανταπεξέρχεται πολύ καλά μέχρι στιγμής. Ήδη βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι όσο αυξάνεται η κατανάλωση τόσο αυξάνονται οι ροές φορτίων από τα καλώδια, τόσο τα υπόγεια όσο και τα εναέρια και τόσο αυξάνονται και οι βλάβες. Σε περιόδους με χαμηλή ζήτηση οι βλάβες είναι λίγες, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση έχουμε αυξημένες βλάβες. Είναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχουν περιθώρια να δεχτούν κι άλλες καταναλώσεις τα δίκτυα, αλλά όλοι μας πρέπει να κάνουμε οικονομία, οι εποχές είναι δύσκολες, η τσέπη όλων είναι πιο άδεια πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά».

ΒΛΑΒΕΣ

Αναφερθείς σε μια βλάβη που έγινε την Τετάρτη στην περιοχή του Λιμεναρχείου Καβάλας, ο κ. Τακίδης σημείωσε πως «μια βλάβη ήταν αυτή, επίσης μια άλλη βλάβη εκδηλώθηκε στην Ιχθυόσκαλα σε έναν μετασχηματιστή γύρω στις 2.30, αλλά κι άλλες μικρότερες βλάβες σημειώθηκαν σε όλο το νομό. Δύο συνεργεία βλαβών δραστηριοποιούνταν όλη την ημέρα ενώ σε συνήθη βάση είναι ένα συνεργείο βλαβών. Η Θάσος αρχίζει και αυτή και αυξάνει τις καταναλώσεις λόγω τουρισμού, έχει φανεί αυτό εδώ και δύο βδομάδες περίπου. Παρατηρώντας τις καταναλώσεις είναι αρκετά δυναμική η Θάσος σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι, τα δίκτυα έχουν αντοχές και εξυπηρετούν τις καταναλώσεις. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς πολύ μεγαλύτερων φορτίων σε όλο το Νομό Καβάλας, αλλά πάντοτε θέλω να είμαι συγκρατημένος και συνιστώ στον κόσμο μια αυτοσυγκράτηση. Το ρεύμα δύσκολα παράγεται και δυσκολότερα διανέμεται, για αυτό καλό είναι να έχουμε όλοι μια αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση και ο λογαριασμός ρεύματος να είναι μικρότερος και γενικά μια μετριοπάθεια πάντοτε ωφελεί όλους μας».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ερωτηθείς ο κ. Τακίδης τι γίνεται με το προσωπικό, ανέφερε πως «με το προσωπικό είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν είμαστε τόσο άσχημα. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, δεν είμαστε τόσο άσχημα όπως ακούμε σε άλλες υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση