Σε μία σειρά παρεμβάσεων θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας αυτή την εβδομάδα

Σε μία σειρά παρεμβάσεων θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας αυτή την εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα. Ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Ηλιάδης σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «Αυτή την  εβδομάδα θα ξεκινήσουμε αρχικά την παρέμβαση μπροστά από την είσοδο του πάρκινγ επί του επήνεμου μόλου. Το Δ.Σ. έχει εγκρίνει και την μελέτη του έργου, έχουμε ζητήσει προσφορές από 3 εργολάβους. Ήταν να ανοιχθούν και πρέπει να κάνουμε μια παρέμβαση μια και είναι ορατό σε όλους ότι η κίνηση των πεζών, των πολιτών, των ΑΜΕΑ εμπρός από την είσοδο του πάρκινγκ είναι προβληματική.

Κάγκελα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πολλά εμπόδια γενικά δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση.

Θα φτιάξουμε ένα πεζοδρόμιο ώστε να υπάρχει προσπελασιμότητα,. Επίσης ετοιμάζουμε και μια παρέμβαση για να συνεχίσουμε την όδευση τυφλών από το ύψος του κτίσματος της Λιμενικής Υπηρεσίας μέχρι την αίθουσα επιβατών στο Κεντρικό Λιμάνι και παράλληλα θα υπάρχει και διάδρομος ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση εύκολα και να ρολάρουν ακόμη και οι βαλίτσες με τα ροδάκια.

Περιμένουμε καινούρια στασίδια που έχουμε παραγγείλει επίσης και θα κάνουμε κάτι διαφορετικό στην συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού  με Καραολή Δημητρίου. Αν γίνει αυτό θα έχουμε και άλλες εξελίξεις.

Έχουμε πολλές θέσεις δικύκλων σε εκείνο το σημείο. Για αυτό είμαστε σε επαφή με την τροχαία του λιμενικού ώστε να οριοθετήσουμε θέσεις δικύκλων στο τέλος της Κουντουριώτου και ίσως άλλες 20 θέσεις δικύκλων να εξασφαλισθούν κοντά στην στάση του αστικού».

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο ίδιος κάνει λόγο για ανάγκη και άλλων επεμβάσεων ενώ μιλά για μια σειρά έργων που θα φέρουν μια ωραία εικόνα. «Το σχέδιο ανάπλασης όλης της παραλίας τώρα, είναι ένα δημόσιο έργο οπότε είναι δύσκολο να ωριμάσει και να αδειοδοτηθεί.  Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό έργο. Εμείς μέχρι τώρα κάνουμε μικρές παρεμβάσεις αλλά χρειάζεται πια ένα μεγάλο έργο.  Η μελέτη έγινε, έχουμε το ένα έργο που μπήκε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)  και είναι στη διαγωνιστική διαδικασία και το άλλο είναι η ανάπλαση του τμήματος επί της οδού Αβέρωφ. Τη  περασμένη εβδομάδα παρέλαβε ο μηχανικός μας την αναμενόμενη διαδικασία και ηλεκτρονικά πλέον θα στείλουμε όλες τις έγγραφες αιτήσεις. Έτσι ολοκληρώνουμε 100% το έργο σε φάση προετοιμασίας. Μένει να κάνουμε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και το έργο να μπει στο ΟΧΕ 2 ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η ωριμότητα είναι δεδομένη, οπότε αναμένεται κάθε άλλη πράξη μια και εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και ο χρόνος περνάει αργά.

Επίσης έχουμε κάνει μια αρχιτεκτονική μελέτη για τα σκέπαστρα στην χερσαία ζώνη. Θέλουμε αυτές οι τέντες να έχουν μια ομοιομορφία και κάναμε την μελέτη που έχει ήδη εγκριθεί. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, και της   Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, ώστε να πετύχουμε μια ωραία και ενιαία εικόνα.

Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο φαίνονται. Για μια σύμφωνη γνώμη περνούν μήνες. Ωστόσο εμείς δεν χάνουμε το κουράγιο μας, προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε και ένα ένα έργο το ωριμάζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση