ΕργασίαΚύριο άρθρο

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών μεταφορών καθώς θα επιβάλλονται πρόστιμα για οχήματα που δεν θα κινούνται στην Εγνατία Οδό χωρίς άδεια

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου των φορτηγών μεταφορών  για το γεγονός ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε οδηγούς και ιδιοκτήτες που δεν θα κινούνται στην  Εγνατία Οδό χωρίς άδεια. Ο Αντιδήμαρχος και αυτοκινητιστής κ. Τσουρουκίδης εξέφρασε τη δυσφορία του για το μέτρο αυτό, σημειώνοντας πως «μιλάμε για πρόστιμα σε όσους δεν κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό. Δηλαδή για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν σε δρόμους εκτός της Εγνατία Οδού χωρίς την άδεια, τώρα θα μας διευκρινίσουν από πού θα παίρνουμε την άδεια, το πρόστιμο θα είναι 1.000 ευρώ για τον οδηγό και 1.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη. Και αμέσως γεννάται το ερώτημα. Γιατί πληρώνει το αυτοκίνητο 1.000 ευρώ τέλη κυκλοφορίας το χρόνο; Σε ποιο δρόμο θα πηγαίνουμε; Αν πηγαίνουμε στους ιδιωτικούς δρόμους, στην Εγνατία Οδό, στην Ιόνια Οδό που είναι πλέον ιδιωτικοί δρόμοι, γιατί πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας; Δεν καταλαβαίνω αφού πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας γιατί να τα πληρώνουμε δύο φορές; Και βέβαια γεννάται το ερώτημα, το μεγαλύτερο σκάνδαλο και φασιστικό είναι ότι ενώ μας έλεγαν μέχρι τώρα οι κυβερνώντες, θυμόμαστε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που οδήγησε πάρα πολλούς συναδέλφους στα δικαστήρια, τώρα έρχονται να μας βάλουν μέσα στη στρούγκα, αναγκαστικά να πληρώνουμε. Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς κάτι δημοκρατικό. Αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Θα μπορούσαν να μας πούνε θα μπείτε στην Εγνατία Οδό και θα κάνουμε μια μείωση, γιατί αυτή τη στιγμή κανένα Δ.Χ. αυτοκίνητο δεν πάει στην Εγνατία Οδό. Αυτό το παράβολο που έχουμε των διοδίων είναι πανάκριβο με τα κόμιστρα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Δηλαδή δεν μπορεί το αυτοκίνητο πάνε έλα Θεσσαλονίκη να πληρώνει 37 – 40 διόδια. Για Αθήνα είναι γύρω στα 250 ευρώ. Και αυτά τα 250 ευρώ πρέπει ο οδηγός να τα έχει στην τσέπη. Δεν υπάρχει οδηγός σήμερα με αυτά τα λεφτά στην τσέπη για να πάει. Και το πρόστιμο των 1.000 ευρώ και αυτό είναι άμεσα καταβλητέο».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

Συμπληρωματικά ανέφερε ότι «Βέβαια ίσως αυτό το βάλανε για τους ξένους που κυκλοφορούν. Αλλά για τους ξένους τους είχαμε κάνει πρόταση όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά η δικιά μας η χώρα πάντα θέλει να διαφέρει, ότι όλα τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια να πληρώνονται στην είσοδο. Ο κάθε Τούρκος, ο κάθε Βούλγαρος που μπαίνει στη χώρα μας μπορούν να τον βάλουνε να πληρώσει, ας πούμε για Θεσσαλονίκη 10 ευρώ, για Αθήνα 300 ευρώ, από Κήπους για Ηγουμενίτσα 300 ευρώ. Έτσι κάνουν όλες οι χώρες. Στην Ελλάδα τους μιλάνε τούρκικα και βουλγάρικα και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί τους, θέλουνε όλους κι εμάς που πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και αυτούς που δεν πληρώνουνε να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι. Αυτά είναι τα λάθη κι όταν παίρνονται και αποφάσεις χωρίς να συζητάνε με τους υπεύθυνους. Άνθρωποι που κάθονται πίσω από τα γραφεία και δεν γνωρίζουν το πρόβλημα δυστυχώς παίρνουν τέτοιες αποφάσεις».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Εμείς ήδη έχουμε αντιδράσει, ήδη έχουμε στείλει εξώδικο για ασφαλιστικά μέτρα, οπότε πιστεύουμε ότι βλέποντας και το εξώδικο, δεν θεωρώ ότι ένας υπουργός τώρα να εκβιαστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι δημοκρατικό να μη δέχεται έναν ολόκληρο κλάδο τόσα χρόνια να συζητήσει ο ίδιος του. Το Γενικό Γραμματέα τον έχουμε δει και στην αρχή όταν ήμουν κι εγώ στην Ομοσπονδία, γιατί απέχω πλέον εγώ, νομίζω ότι πρέπει να δεχτεί τους συναδέλφους. Ο ίδιος μας είχε υποσχεθεί τη μείωση των διοδίων, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Άρα περιμένουμε, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει άμεση εφαρμογή αυτού του νόμου, της υπουργικής απόφασης μάλλον. Άμεσα τσούζει την τσέπη του κάθε συναδέλφου, νομίζω ότι θα έχουμε και κινητοποιήσεις. Αυτή είναι η άποψή μου, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις. Είναι αβάσταχτο αυτό το μέτρο. Και πάλι θα το πω και επιμένω, το λέω χρόνια τώρα, είμαστε η μοναδική χώρα που δεν εισπράττουμε την είσοδο όλων των αυτοκινήτων, δεν μιλάω μόνο για τα φορτηγά, μιλάω για τα ΙΧ. Εδώ πας στη Βουλγαρία και το ΙΧ θα πληρώσει 2, 3, 5 ευρώ. Στην Ελλάδα όλα είναι ελεύθερα, δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Και πάλι κυνηγάμε ποιους, τους Έλληνες» τόνισε καταληκτικά ο κ. Τσουρουκίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *