Σε κατάσταση αναμονής για τη β΄ φάση του ΕΣΠΑ για δωρεάν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας βρίσκεται το Νομικό Πρόσωπο Αλληλεγγύη

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται στο Νομικό Πρόσωπο Αλληλεγγύη για τα παιδιά που έχουν μείνει εκτός ΕΣΠΑ για να τύχουν δωρεάν τροφείων. Η πρόεδρος της Αλληλεγγύης κ. Δρακονάκη σε δηλώσεις της τόνισε πως έχουν ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων, απλώς περιμένουν την τελική φάση του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στις δηλώσεις της αναλυτικά η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «είμαστε εν αναμονή της β΄ φάσης της ΕΤΑΑ για το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για να δούμε για το πώς θα διατεθούνε τελικά τα επιπλέον voucher τα οποία είχαμε πει ότι θα διαθέσουμε. Οι Παιδικοί Σταθμοί δουλεύουν κανονικά από 1 Σεπτεμβρίου, έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα τα παιδάκια, απλά κάποια από αυτά ήταν παλιά με ΕΣΠΑ και περιμένουν μήπως μεταπηδήσουν στη β΄ φάση του προγράμματος και πάρουν το πολυπόθητο voucher έτσι ώστε να μην πληρώνουν οι οικογένειες τα τροφεία και να έχουν δωρεάν φιλοξενία στους Παιδικούς Σταθμούς. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, πιθανολογώ ότι από βδομάδα με τα τηλεφωνήματα που κάνουμε κάτω στην ΕΤΑΑ θα έχουμε μια εικόνα. Εκείνο βέβαια που παρακαλούμε πάνω από όλα και όσο μπορούσαμε το είχαμε πει τηλεφωνικά, είναι να γίνει μια ισοκατανομή σε όλους τους νομούς, τουλάχιστον του υπόλοιπου ποσού που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν για το πρόγραμμα. Ως επί το πλείστον είναι ανέργων μαμάδων τα παιδιά που περιμένουν, έχουνε κάνει τις αιτήσεις τους στο πρόγραμμα, αν περάσουν θα έρθουν. Τώρα είναι και κάποια ενδεχομένως μικρά βρεφάκια που είναι παιδιά εργαζομένων, είναι και αυτά σε αναμονή, γιατί φέτος ειδικά είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε ότι αφορά τη δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών ώστε να μην ξεπεραστεί, είναι κάτι για το οποίο φέτος μας ελέγχει ξεχωριστά η ΕΤΑΑ».

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Στο ερώτημα τι γίνεται με τις προμήθειες, η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «βαίνουν όλα καλώς, οι όλες διαδικασίες μέσα από ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς είναι ένας τεράστιος όγκος γραφειοκρατίας, της κακής όμως γραφειοκρατίας, γιατί δεν είναι δυνατόν αυτά κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεραστούν. Τουλάχιστον σε περιπτώσεις που αφορούν σίτιση, καθαριότητα σε ευαίσθητες δομές όπως είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα σχολεία, θα πρέπει να βρεθεί μια ειδική φόρμα να μειώνονται τουλάχιστον στο μισό οι χρόνοι ελέγχου είτε του προσυμβατικού ή οτιδήποτε. Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι με μια εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με το προσωπικό και με σημαντική οικονομία στην κατανάλωση κάποιων προϊόντων είμαστε σε πολύ καλό στάδιο μέχρι να ευοδωθούν και τελικά οι όλες τυπικές διαδικασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *