Σε κατάληψη παραμένουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα από τους απολυμένους – εργαζομένους της ΒΦΛ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχόμενη ομηρία τους εδώ και 5 μήνες, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης. «Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι από αυτή την κατάσταση και τη στάση του μεγαλομετόχου Λαυρεντιάδη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του αναλυτικά χθες το πρωί ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «η κατάσταση είναι γνώριμη σε όλη την Καβάλα και πλέον και σε όλη την Ελλάδα. Εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με την ανομία του κ. Λαυρεντιάδη. Με την κατάσταση στην οποία μας έχει φέρει έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια εργατικού δικαίου. Η αγανάκτηση του κόσμου πλέον είναι έκδηλη. Πλέον δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία που μας έχει οδηγήσει ο κ. Λαυρεντιάδης. Επιτέλους θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το τι σκοπεύουν να κάνουν για τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία στη χώρα. Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία στην οποία μας έχει οδηγήσει ο κ. Λαυρεντιάδης. Ο κόσμος είναι πλέον εξαγριωμένος, οι εργαζόμενοι περιμένουν όλα όσα μας έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα να γίνουν πράξη από πλευράς της κυβέρνησης».

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

Συμπλήρωσε με έμφαση πως «αν δεν λυθεί το θέμα μας, αν δεν μας ανακοινωθεί τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν, δεν μπορούμε να φύγουμε από τα γραφεία. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, αυτό που δεν βλέπουμε όμως να έρχεται είναι η λύση. Στα γραφεία δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ζημιές ούτε τίποτα. Τα γραφεία είναι σε άριστη κατάσταση, δεν πρόκειται να πειράξουμε κάτι από δω πέρα, αν είναι δυνατόν. Έχει συμβολικό χαρακτήρα η κατάληψή μας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. Θέλουμε να πιέσουμε προκειμένου το γρηγορότερο δυνατόν να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση που έχουμε οδηγηθεί 200 οικογένειες στην Καβάλα σήμερα. Οι 170 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση