Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει εγκατάσταση προσφύγων στην Αλάνα της Ηρακλείτσας

Με πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου και της ΕΤΑΔ καθαρίσθηκε η Αλάνα της Ηρακλείτσας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικού Διαμερίσματος Ελευθερών κ. Πριονιδη δεν πρόκειται να επιτρέψουν εγκατάσταση προσφύγων στην Αλάνα όπως διέρρευσε το τελευταίο διάστημα.

 Ο κ. Πριονίδης  δήλωσε πως «Πράγματι έχει γίνει ο καθαρισμός της Αλάνας και ο χώρος είναι πεντακάθαρος. Αυτό βέβαια ήταν ένα αποτέλεσμα της συνεννόησης που είχε ο Δήμαρχος μας κ. Αναστασιάδης με την ΕΤΑΔ γιατί είχε γίνει κανονικός σκουπιδότοπος η περιοχή. Ο καθένας πήγαινε και έβαζε εκεί ό,τι του περίσσευε από μπάζα, μέχρι περισσεύματα από ανακαινίσεις και αυτή την στιγμή κοιτάζουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε το καλό αποτέλεσμα που έχουμε τώρα».

 ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Αναφορικά με την είδηση περί έλευσης μεταναστών και προσφύγων στην Αλάνα ο ίδιος τόνισε ότι  «Όπως έχω πει και σε παλαιότερες δηλώσεις μου, τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος μας αποκλείουμε πιθανή στέγαση μεταναστών. Δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Τίποτε δεν εκκρεμεί.

 Δεν θα αφήσουμε κανέναν. Η Ν. Ηρακλείτς και  η Ν. Πέραμος είναι πόλος τουριστικός. Είναι η παραλία του Ν. Καβάλας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκεί μετανάστες, θα υποβαθμισθεί η περιοχή. Εμείς είμαστε κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετοι και αυτό είναι και ένα μήνυμα  σε αυτούς που αν έχουν κάτι στην άκρη του μυαλού τους πρέπει να το βγάλουν γιατί δεν θα περάσει.

 Βέβαια το θέμα επειδή είναι έντονο, πουλάει όπως λέμε, φέρνουν στην Καβάλα κόσμο και με αφορμή την καθαριότητα κάποιοι μίλησαν για μετανάστες».

 ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ο ίδιος κάλεσε τέλος το κοινό να παραβρεθεί στην Γιορτή Τσίπουρου την Κυριακή στην Πέραμο.

 Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 Σας περιμένουμε, από τις 11 το πρωί, στον πεζόδομο της Νέας Περάμου για να περάσουμε μια όμορφη μέρα με ντόπιο τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα.

 Ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

 Πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα πλαισιώσουν την εκδήλωση παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα.

 Σας περιμένουμε!

 Διοργάνωση: Δήμος Παγγαίου, ΚΕΔΗΠ

 Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *