Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ που συνεδρίασε προσφάτως 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ που συνεδρίασε προσφάτως και εμμένει στην αλλαγή όδευσης με όποιο τίμημα, όπως σημείωσε το μέλος της κ. Θέμης Καλπακίδης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η Συντονιστική Επιτροπή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να διαφημίζει όλο αυτό που κάνει, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα, ενημερώνει τον κόσμο, κάνει συναντήσεις. Την προπερασμένη βδομάδα είχαμε μια Γενική Συνέλευση όπου συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος, κάτι το οποίο ήταν υποχρεωμένος να το κάνει ο ΤΑΡ εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς δεν το έκανε, εμείς το κάναμε τρεις φορές και ανανεώσαμε την εντολή για την αλλαγή της όδευσης την οποία είχαμε λάβει πριν από δύο χρόνια σε μια παρόμοια Γενική Συνέλευση. Μπήκαν όλα τα ζητήματα εκεί και βλέπουμε ότι όσο περισσότερο ασχολούμαστε με το θέμα τόσο περισσότερα αρνητικά στοιχεία βρίσκουμε σχετικά με τα προβλήματα που θα προκαλέσει ο αγωγός κατά την όδευσή του».

ΑΛΛΑΓΗ ΟΔΕΥΣΗΣ

Τόνισε για άλλη μια φορά πως «αυτό που ζητάμε είναι αλλαγή της όδευσης. Ο κόσμος θέλει την αλλαγή της όδευσης και η εταιρία είναι υποχρεωμένη, αν έχει κοινωνικό πρόσωπο, να κάνει την αλλαγή της όδευσης έτσι όπως τη ζητάει η τοπική κοινωνία. Αυτοί που έχουν υπογράψει οι περισσότεροι είναι στο εξωτερικό και δεν τους ενδιαφέρει το τι θα γίνει εδώ στην περιοχή. Εμείς μεγαλώσαμε και ζούμε εδώ, μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και οφείλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, κάτι που δυστυχώς δεν κάνει η εταιρία. Και μάλιστα το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές και δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. Αν η εταιρία είχε όλα τα εχέγγυα και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δεν θα βρισκόταν στη δύσκολη θέση να φέρει υπαλλήλους της για να τους παρουσιάζει ως ιδιοκτήτες προκειμένου να τους παρουσιάσει στη διαβούλευση. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση, είμαστε ανοιχτοί και το έχουμε αποδείξει άλλωστε και ευελπιστούμε ότι από την άλλη πλευρά θα ισχύσει και ισχύει το ίδιο. Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι η αλλαγή της όδευσης και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν μας έχει αποδείξει κανείς ότι η περιοχή μας δεν θα καταστραφεί και δεν θα γίνει ένας διάδρομος αγωγών και ουσιαστικά θα υπάρχει αυτή η επιβάρυνση στο περιβάλλον με τα Τενάγη Φιλίππων. με τον πολεοδομικό σχεδιασμό που ουσιαστικά περιοριζόμαστε στην περιοχή εδώ γιατί δεν θα μπορεί να υπάρξει τίποτα και θα υπάρχει μηδενισμός της αξίας της γης απ΄ όπου υπάρχει αγωγός, με τη μείωση της αξίας της γης στα 200 μέτρα εκατέρωθεν του αγωγού κι όλα αυτά. Από τη στιγμή που αυτά τα ζητήματα δεν έχουν λυθεί και δεν μπορεί να τα λύσει κανένας γιατί το κόστος θα είναι τεράστιο, είναι προτιμότερο να κάνουμε μια αλλαγή της όδευσης».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «τις προάλλες κάναμε μια συνάντηση καλώντας όλους τους εκπροσώπους του δήμου προκειμένου να κάνουμε μια συζήτηση που περιμένουμε, δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό. Ήταν μια συζήτηση που ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα. Όταν θα υπάρχει η ουσία και το αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πούμε και περισσότερα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *