Σε επίσχεση εργασίας από χθες από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες από τις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.. Ο πρόεδρος του Σωματείου  Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης διευκρίνισε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους η επίσχεση θα συνεχιστεί επ` αόριστον.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας, η οποία έχει ξεκινήσει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχει επίσχεση εργασίας. Αυτά που ζητάμε είναι δεδουλευμένα του 2016, περίπου 14 μήνες εκτός έδρας αμοιβές μάς οφείλονται, μάς οφείλονται χρήματα για τη δαπάνη της στολής, γιατί φοράμε μια ειδική στολή, δεν φοράμε ότι θέλει ο καθένας. Και για αυτό ακριβώς το κράτος έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια και μας δίνει κάποιο χρηματικό ποσό που αγοράζουμε εμείς τη στολή μας και όλα αυτά τα ειδικά ρούχα που χρειάζονται. Και βέβαια και η υγιεινή και ασφάλεια που δεν τηρείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ δηλαδή. Σιγά σιγά αποφασίσαμε και εμείς να δράσουμε κάπως διαφορετικά μήπως και κάποιος μας ακούσει και σιγά σιγά αποφασίσουν να εφαρμόσουν όλα αυτά που πρέπει. Τα αιτήματα είναι συσσωρευμένα από το καλοκαίρι, είχαμε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας τον κ. Πολάκη τότε σε συνάντηση που είχε κάνει με την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Είχε υποσχεθεί ότι θα περνούσε κάποιο νόμο για να πληρωνόμασταν τα εκτός έδρας, αλλά δυστυχώς αυτός ο νόμος δεν πέρασε ακόμα, κάποια διάταξη θα περνούσε αλλά δεν πέρασε ακόμα».

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΞΑΝΑ

Συμπλήρωσε δε πως «υποσχέθηκε ξανά και το Δεκέμβριο, εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι αν θα περάσει κι όταν θα περάσει η αξιολόγηση που πρέπει να περάσουμε από την τρόικα, τότε μπορεί να γίνει κάτι. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε γιατί πρέπει να έχουμε κι εμείς τις απολαβές μας, γιατί πρόκειται για δεδουλευμένα. Και από κει και πέρα βέβαια είναι και το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας. Δεν μπορεί για παράδειγμα στο ΕΚΑΒ Καβάλας εδώ και ένα χρόνο να έχει να πατήσει καθαρίστρια και να πρέπει οι εργαζόμενοι από μόνοι τους όποτε μπορούν, γιατί πολλές φορές έχουμε τόση δουλειά που δεν μπορούμε να καθαρίζουμε τους χώρους που μένουμε. Σιγά σιγά πρέπει το κράτος να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δει ότι έχουμε πραγματικά προβλήματα και αυτά είναι σε όλη την Ελλάδα. Δεν μιλάμε μόνο για τα τοπικά προβλήματα που τα έχουμε πει πολλές φορές που έχουν σχέση με το προσωπικό. Όσον αφορά βέβαια την επίσχεσή εργασίας μας να πούμε ότι αυτό που θα εξυπηρετούμε είναι τα επείγοντα περιστατικά. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο ότι κανένας συνάνθρωπός μας στο βαθμό που μπορούμε δεν θα μείνει χωρίς να εξυπηρετηθεί, όποιος μας καλέσει για επείγον περιστατικό θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Αυτά που δεν θα εξυπηρετηθούμε είναι οι δευτερογενείς μεταφορές, που ούτως ή άλλως δεν είναι ο ρόλος του ΕΚΑΒ αυτός. Αν σύντομα το κράτος σκύψει στο πρόβλημά μας και μας δώσει λύση τότε κι εμείς θα αναστείλουμε την επίσχεση εργασίας. αν δεν τότε θα είναι επ΄ αόριστον».

ΚΤΗΡΙΑΚΟ

Για το κτηριακό ζήτημα ο κ. Τσιτσιλικάκης ανέφερε πως «είναι στάσιμη η κατάσταση, εμείς ως εργαζόμενοι προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις εδώ με τοπικούς επιχειρηματίες, υπάρχει κάποια ανταπόκριση από κάποιους επιχειρηματίες, η γραφειοκρατία όμως είναι τεράστια. Μας ζητάνε από την κεντρική υπηρεσία κάποια χαρτιά από επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν δωρεές ούτως ώστε όλα αυτά να περάσουν από το Δ.Σ., να αποδεχτούν δηλαδή τη δωρεά και από κει και πέρα να προχωρήσουμε. Αυτό βέβαια είπαμε, ότι μπορούμε εμείς ως εργαζόμενοι με τα δικά μας τα νύχια θα ξυθούμε. Γιατί αλλιώς αν θα περιμένουμε από την κεντρική διοίκηση δυστυχώς θα περιμένουμε πάρα πολλά χρόνια. Ήδη αυτό το κτήριο που πριν από ένα χρόνο παραλάβαμε για να τελειώσει έκανε 7-8 χρόνια. Και βέβαια η παραλαβή του πρόσφατα τελείωσε κιόλας πριν από δυο βδομάδες πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί ο Δήμος Καβάλας ήταν η επιβλέπουσα αρχή. Όταν λοιπόν ένα κτήριο φτιάχτηκε σε εφτά χρόνια, καταλαβαίνει κανείς αν ξεκινήσουμε από σήμερα να λέμε ότι θα πρέπει να φτιαχτεί η μελέτη και να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες που χρειάζεται για να ξαναφτιαχτεί και το άλλο το κτήριο, θα περάσουν άλλα εφτά χρόνια. Εμείς δεν έχουμε τις αντοχές πλέον να παραμένουμε σε χώρους που είναι ανθυγιεινοί για την εργασία μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *