ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε εξαιρετικά επίπεδα ο τουρισμός στη Θάσο

Σε εξαιρετικά επίπεδα κυμαίνεται ο τουρισμός στην Θάσο με όλα τα ξενοδοχεία να έχουν πληρότητα στο 100%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη στα ευχάριστα προστίθεται και το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει οι Έλληνες τουρίστες.

Ο κ. Παρασχούδης είπε ότι «η Θάσος είναι γεμάτη. Έχουμε και αρκετούς Έλληνες αυτό το διάστημα. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη όπως φαίνεται κι από την κίνηση στα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής. Έχουμε πολλούς Βαλκάνιους. Η πρόσβαση των δυτικοευρωπαίων είναι σταθερή. Δεν αλλάζουν τα δρομολόγια τα αεροπορικά είτε είναι Μάιος, είτε Αύγουστος. Αυτοί που κάνουν τη διαφορά είναι οι επισκέπτες που έρχονται οδικώς. Περιμέναμε να κάνει αυτή τη διαφορά διότι είχαμε ήδη πει ότι οι αεροπορικές συνδέσεις θα είναι μικρότερες και έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο ο οδικώς τουρισμός και να έχουμε τις επιθυμητές πληρότητες.

Είναι πολύ ευχάριστο να είσαι αυτήν την περίοδο στο νησί μας. Έχει κόσμο, είναι ευχάριστα, τα καταστήματα είναι γεμάτα. Γίνονται πάρα πολλές όμορφες εκδηλώσεις είτε από συλλόγους, είτε από άλλες δραστηριότητες. Είναι μια όμορφη περίοδος».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Για τους Έλληνες τουρίστες είπε ότι «είναι αισιόδοξο το φαινόμενο. Παρατηρούμε μία διαφορά στην επισκεψιμότητα των Ελλήνων. Φυσικά πάρα πολλοί από αυτούς μένουν σε φιλικές οικογένειες ή έχουν δικά τους σπίτια. Αλλά μένουν και σε ξενοδοχεία».

Για τους Γερμανούς είπε ότι «η γερμανική αγορά έχει κάποια θέματα. Κυρίως αφορά τους ίδιους τους Γερμανούς. Είναι λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν διακοπές γιατί έχουν πολύ καλύτερο καιρό, μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα, περισσότερες επιλογές όπως είναι οι γειτονικές χώρες. Οπότε έχουν βάλει στη δεύτερη θέση την Ελλάδα. Είναι λογικό. Το τουριστικό προϊόν είναι διεθνές, είναι  ανταγωνιστικό προϊόν. Κι όταν ξεκινάει να κάνει τις διακοπές του κάποιος κοιτάει όλη την αγορά, δεν είναι αποφασισμένος να έρθει οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Μόνο λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν αυτό».

Για τους Βρετανούς είπε ότι «δεν ξέρουμε τι γίνεται αν και φέτος γενικότερα είχαμε καλή επισκεψιμότητα από τους Βρετανούς και στη Θάσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν ήταν τόσο άσχημα».

Για το αν υπάρχουν δωμάτια αυτήν την εποχή στη Θάσο, είπε ότι «πάντα βρίσκεις δωμάτια. Απλώς θα πρέπει να κάνεις μια κράτηση. Έχουν περάσει οι εποχές που παίρνεις το αυτοκίνητο, περνάς στο νησί και αρχίζεις να ψάχνεις από πόρτα σε πόρτα. Υπάρχουν πολλά μέσα που μπορείς να βρεις εύκολα δωμάτια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *